Županović po kiši do nove pobjede

Ništa nije išlo na ruku paraatletičarkama i njihovim kolegama u muškoj konkurenciji na tradicionalnom Zagreb Openu, međunarodnom mitingu koji je okupio predstavnike devet zemalja, njih ukupno 128. Došli su iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Austrije, Češke, Crne Gore, Slovačke, Grčke i dakako Hrvatske. Prvo je bitno istaknuti da je iz tehničkih razloga ovo natjecanje moralo biti prebačeno iz metropole u Varaždin, a održano je u lošim i nepovoljnim vremenskim uvjetima, uz konstantnu kišu i veliki temperaturni pad u odnosu na protekle dane.

Unatoč takvim okolnostima, član Slavonije Žito Marin Županović ponovno je bio na pobjedničkom postolu. I opet na najvišoj stepenici, budući da je ostvario još jedan trijumf. Iako je i on imao problema s „aklimatizacijom“, nadjačao je konkurenciju u bacanju koplja u svojoj F54 kategoriji i osvojio prvo mjesto. Ovaj puta nije bilo njegovog osobnog i nacionalnog rekorda, ali u spomenutim uvjetima teško je to bilo i očekivati.

Tekst i foto: AK Slavonija Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle