Žetva medalja osječkih plivača u Sisku

Uspješan nastup imali su plivači Osijeka na Regionalnom prvenstvu Hrvatske, regije 4 održanom u Sisku na 50-metarskom bazenu. U konkurenciji 340 plivač(ic)a iz 11 klubova osječki su predstavnici osvojili ukupno čak 69 medalja, od čega 57 pojedinačnih (17 zlata, 21 srebra, 19 bronci) te 12 štafetnih (sedam zlata, srebro te četiri bronce). Uz bogatu žetvu medalja, isplivani su i brojni osobni rekordi te potvrđene norme za predstojeća državna prvenstva koja se održavaju ovog i narednog vikenda.

U juniorskoj konkurenciji najuspješnija osječka predstavnica bila je Sara Filipović s ukupno šest pojedinačnih odličja, po tri u općoj i juniorskoj kategoriji, od kojih se ističu pobjede na 100 m leđno u obje konkurencije. Među mlađim juniorima istaknuo se Ivor Gaće sa čak deset odličja, od svog uzrasta do seniorskog, među kojima i pet zlata, četiri mlađejuniorska (50 i 100 m leptir, 100 i 200 m slobodno) te jedno juniorsko (100 m slobodno). Još je dojmljiviji nastup imala kadetkinja Buga Vukić, koja je osvajala pojedinačne medalje od kadetske do seniorske konkurencije, ukupno 12, a slavila je čak sedam puta, uz četiri srebra i jednu broncu. Buga je bila bez premca na 50 (opća, juniorska, mlađejuniorska) te na 100 m prsno (opća, juniorska, mlađejuniorska i kadetska). Kod početnika najviše uspjeha ostvario je Andrej Jelošek sa četiri odličja, od čega je zlatno bilo na 50 m prsno.

Osječke su štafete stizale do zlata na 4×100 m slobodno u konkurenciji kadetkinja (Elena Valenteković, Lucija Štulina, Korina Žigić, Petra Kristek), mlađih juniorki (Mia Mihić, Buga Vukić, Ana Mikinčić, Lucija Horvat) i kadeta (Oton Kocsis, Ivano Šarac, Borna Alapović, Nikša Galić), na 4×200 m slobodno slavili su kadetkinje (Valenteković, Iva Lesko, Vukić, Štulina) i kadeti (Kocsis, Natko Vrbošić, Šarac, Galić), dok su na 4×100 m mješovito pobjede upisale kadetkinje (Valenteković, Vukić, Žigić, Kristek) te kadeti (Vrbošić, Galić, Šarac, Kocsis).

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem