Zekić se vratio za kormilo NK Osijek

Protekloga petka Zoran Zekić drugi je puta preuzeo kormilo NK Osijek. Na toj je dužnosti naslijedio Stjepana Tomasa s kojim je sporazumno raskinuta suradnja, a ljubimac velikog broja osječkih navijača potpisao je ugovor do ljeta 2025. godine. Na svom predstavljanju u press centru Opus Arene je pred brojnim predstavnicima medija istaknuo kako se nada da će njegov povratak, uz pošteni pristup svih igrača i dobru energiju, označiti određene pozitivne promjene, posebice kada je riječ o ozračju i atmosferi ne samo u svlačionici nego i na tribinama.

Trenutak povratka je malo nezgodan, na igračima i meni je da ozračje vratimo u normalu i pobrinemo se da bude što više veselja. To možemo jedino s profesionalizmom, poštenim odnosom, dobrim igrama i pravim ponašanjem i na terenu i izvan njega, pokazujući koliko poštujemo ovaj klub. Znam koliko je liga zahtjevna, puno više moramo vjerovati u sebe, biti okomitiji. Proširio sam nogometno i životno iskustvo, radio sam u četiri lige i sve mi to daje nadu da ću sa svojim stožerom vratiti pozitivu i već od prve utakmice pokazati da idemo u dobrom smjeru“, istaknuo je šef stručnog stožera Bijelo-plavih.

Dobro je poznato da je Zekić već vodio osječku momčad i to u razdoblju od rujna 2015. do ožujka 2019. godine i klupski je rekorder i po broju odrađenih utakmica (152) u HNL-u.

Sada imamo fantastične uvjete i to nam svima mora biti motiv više da ostvarujemo bolje rezultate. Osijek je narastao, očekivanja su sve veća, izazove treba brže rješavati, no svi moraju znati da nije isto igrati u Osijeku, Dinamu, Hajduku i Rijeci i u bilo kojem drugom klubu. To je privilegija i u tomu treba pronaći motiv, ali bez nekog straha. Siguran sam da ćemo poštenim odnosom i pravom energijom svi zajedno s našim navijačima uspješno nastaviti sezonu. Želja mi je da budemo kompaktni, dobro izbalansirani i da smo napadački orijentirani kada je to god moguće. I da iz kvalitetnog kolektivnog pristupa dođemo i do jače individualne kvalitete. Svojim igračima ću poručiti da sam se osobno itekako napatio da bih se vratio ovdje, tako da im ne padne napamet da se „zezaju“ na terenu.”

Zekića je predstavio direktor Kluba i član Uprave Vladimir Čohar, zahvalivši mu na dolasku na Opus Arenu.

Smatramo da Zoran ima vrhunsko znanje, a sve ono drugo što ga krasi može biti samo dodana vrijednost. Nismo razmišljali duže od te jedne sekunde koliko je razmišljao i Zoran. Bio je, dakle, naša prva i jedina opcija. Što se navijača tiče, bez njih ne ide i moramo pokazati zajedništvo jer bez toga ne možemo. Iskreno se nadam da će se atmosfera kroz bolje igre i rezultate promijeniti na bolje, no prije svega svaki bi navijač trebao doći na tribine i bodriti svoj klub. Bilo je puno komunikacije s navijačima kao i sa svim drugim dionicima kojima je NK Osijek drag. Uvijek smo sa svima komunicirali. I spremni smo to i dalje činiti,” naglasio je Čohar.

Foto: NK Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio