Zekić očekuje odlučniji Osijek u Puli

Znaju Bijelo-plavi da su im dosadašnja gostovanja u Puli bila i teška i neizvjesna, pa i onda kada bi mnogi pomislili da im bodovi na Aldo Drosini ne mogu izmaknuti. No, najčešće su to bile utakmice u kojima se do posljednjeg sudačkog zvižduka nije znalo tko će na kraju biti sretniji i zadovoljniji. Eto, recimo, dovoljno je prisjetiti se posljednjeg međusobnog pulskog dvoboja Istre 1961 i Osijeka na pulskom stadionu. Vodili su Osječani 1:0, 2:1, 3:2, pa i 4:2, ali je uporni domaćin uspio doći do remija u pravoj golijadi uz konačnih 4:4.

Tada je na osječkoj klupi bio Stjepan Tomas i teško mu je bilo objasniti kako su njegovi izabranici ispustili pobjedu u završnim minutama. Kada se, pak, igralo u Gradskom vrtu, rezultat je bio 3:1 uz hat-trick kapetana Vedrana Jugovića. Što će donijeti treći ovosezonski susret istih protivnika, vidjet ćemo u subotu od 15 sati.

Oni su promijenili trenera, a protiv Tramezzanija se još nisam susretao. Ono što sam imao priliku vidjeti dok je bio u Hajduku i u Švicarskoj prije svega je čvrsta obrana. Hoće li on kod Puljana odmah nešto mijenjati, teško mi je predvidjeti, ali ionako želim više razmišljati o nama i načinu kako ćemo se mi postaviti. Želim da to bude odlučno, u tom smislu izraženije nego s Hajdukom, ali i pametno, s razumijevanjem igre. Almasi? Vidjet ćemo, dobili smo s njim ono što smo tražili, tehnički je dobar, posebno u odnosu na svoju visinu, vjerujem da će nam biti od koristi, u najavi je istaknuo trener Zoran Zekić.

foto: NK Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti