Završeno 25. izdanje Pannonian Challenge-a, nositelja tradicije ekstremnog sporta u Osijeku

Još jedan uspješan Pannonian Challenge je iza nas, a ovogodišnje izdanje može se pohvaliti s velikim brojem prijavljenih natjecatelja, posebice u BMX kategoriji koja je ponovno pokazala raskoš ekstremnog sporta.

“Drago nam je što smo još jednom pokazali kako je Osijek pravo mjesto za ovakva sportska natjecanja. Pannonian je ove godine proslavio svoj 25. rođendan, iza nas je niz uspješnih natjecanja, velik broj natjecatelja i publike koja svake godine pokaže koliko je važna podrška s tribina. Hvala što ste bili s nama ove godine, ali i hvala svima onima koji već 25 godina zajedno s nama razvijaju Pannonian Challenge.” – izjavio je Jurica Barać, direktor festivala.

Kroz skate park se ove godine provozalo čak 122 natjecatelja iz sve tri kategorije. Više od 40 njih natjecalo se u BMX kategoriji koje je obilježilo dva dana natjecanja. Ukupni nagradni fond natjecanja iznosio je 7000 eura.

Petak na Pannonianu bio je rezerviran za natjecanje u skate iBMX kategoriji, a na postolja u skate kategoriji stali su; Martin Atanasov iz Bugarske kao pobjednik te Mađari Marcell Dessewffy kao drugi i Zsolt Karkossiak kao treći.

“Jako sam sretan zbog Pannoniana i jako sam sretan što sam ponovno u Osijeku. Hrvatska je sjajna. Bio sam ovdje prije 2 godine, svidjelo mi se tada, a sada mi se sviđa još više. Veselim se sljedećoj godini.”izjavio je Martin Atanasov nakon ceremonije dodjele nagrada.

Subota je bila rezervirana za natjecanje u inline i bmx kategoriji, a publika je mogla uživati u trikovima natjecatelja iz više od 20 zemalja. Prvo mjesto u INLINE kategoriji odnio je CJ Wellsmore iz Australije, dok je na drugo postolje stao Jan Gašparić iz Slovenije. Broncu u INLINE kategoriji osvojio je Tin Hadžiomerspahić iz Zagreba.

“Jako sam sretan što sam ponovno natrag u Hrvatskoj u Osijeku. Na ovom natjecanju su svi jako ljubazni i puni dobrodošlice. Jako sam sretan što sam na prvome mjestu jer sam nedavno imao ozljedu i nisam bio aktivan 9 mjeseci, no sada se napokon mogu natjecati.”izjavio je CJ Wellsmore nakon natjecanja.

Pannonian je zatvorilo natjecanje u BMX kategoriji koje je bilo i kvalifikacijsko natjecanje za Olimpijske igre u Parizu. Pobjednom u ovoj kategoriji put prema Parizu olakšao si je Istvan Caillet iz Francuske, dok je na drugo postolje stao Zoltán Újváry. Treće mjesto na subotnjem natjecanju osvojio je Maxime Chalifour iz Kanade.

“Ovo mi je treći put ovdje. Prvi put sam bio za svjetsko prvenstvo, a drugi i treći put na Pannonian Challengeu. Zadovoljstvo mi je doći u Osijek  jer se ovdje osjećam super. Zadnji put sam osvojio drugo mjesto, a ovogodišnja pobjeda mi znači jako puno. Da, naravno da ću se vratiti u Osijek.”

Sjajnu vožnju odradile su i natjecateljice u BMX kategoriji, a pobjedu je odnijela Valeriia Liubimova iz Francuske. Drugo mjesto osvojila je Noémi Molnár iz Mađarske dok je treće mjesto pripalo Luciji Čajkovoj iz Slovačke.

Skate parkom su se provozali i natjecatelji amateri dok je publika s ponosom bodrila i najmlađe natjecatelje u BMX kategoriji u kojoj je pobjedu odnio Leon Chernovets iz Varaždina.

Pannonian je i ove godine imao u fokusu urbanu kulturu i glazbeni program, pa je u subotu održan i graffiti jam uz bogat popratni program sponzora i partnera, a glazbeni partneri preuzeli su podij tijekom večernjeg programa. Tako su od petka do subote za DJ pultom bili UMBO, Omer, DJ GIK, INSOLATE, Sly, Flegma, Pips i Sheepatz.

Organizacijskom timu ne preostaje ništa drugo nego vas pozvati na iduće izdanje Pannonian Challengea, ali prije toga se idemo svi dobro odmoriti.

Vidimo se ponovno u Osijeku u skate parku.

tekst: Pannonian Challenge, foto: Marin Stupar

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti