Završena seniorska pojedinačna i timska natjecanja u Skeetu na Pampasu!

Protekla dva dana na Pampasu su se odvijala posljednja dva veoma zanimljiva finala seniorske Skeet kategorije u sklopu Europskog prvenstva u streljaštvu u gađanju glinenih golubova. Oba natjecanja za medalje u utorak završila su rezultatom 42-41.

U utorak su natjecatelji odmjerili snage u miješanim timovima, u borbi za broncu sastali su predstavnici Italije (Tammaro Cassandro i Diana Bacosi) te Ukrajine (Mikola Milchev i Iryna Malovichko), više sreće u tom dvoboju imali su Talijani. Za zlato su pucali predstavnici Velike Britanije (Ben Llewellin i Amber Jo Rutter) i Češke (Tomas Nydrle i Martina Kučerova). Na kraju su slavili Britanci.

Jučer su se odvili finali u Skeet muškim i ženskim timovima, prvo su svoje vještine pokazale ženske sportašice. Meč za brončanu medalju završio je rezultatom 6-0 u korist Britanskih predstavnica (Alexandra Anne Skeggs, Emily Jane Hibbs i Amber Jo Rutter), njihove protivnice Češke (Barbora Šumova, Martina Kučerova i Anna Šindelarova) pobunile su se nakon zadnjeg pucnja, koji je išao na VAR provjeru i dodatno vijećanje sudaca te se runda morala ponoviti.

Borba za zlatnu medalju odvila se bez protesta, ali s istim rezultatom 6-0 koji su postavile predstavnice Italije (Martina Bartolomei, Simona Scocchetti, and Diana Bacosi) protiv Slovačke (Monika Štibravá, Lucia Kopčanová, Vanesa Hocková).

Nakon njih na teren su izašli muškarci, Njemačka (Sven Korte, Christopher Robin Honkomp, Vincent Haaga) i Velika Britanija (Karl Frederick Killander, Mitchell Brooker-Smith, Ben Llewellin) vodile su bitku za 3. mjesto u kojoj su kao pobjednici izašli Nijemci rezultatom 6-2. Pravu predstavu za zlato pružili su Talijani i Česi gdje je meč završio rezultatom 6-4 u korist Talijana.

Jučer su na rasporedu bile kvalifikacije za juniorsku Skeet kategoriju, dok će se danas održati i prvo finale u pojedinačnim disciplinama (muška i ženska).

TEKST i FOTO: GSD Osijek 1784

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Još se čeka na pobjedu u MEVZA-i

Odbojkaši Murse Osijek nisu uspjeli izboriti pobjedu na drugom turniru međunarodne MEVZA lige kojoj su ovoga tjedna bili domaćini u maloj dvorani Gradski vrt. Odigrali

Rukometaši dočekuju Sesvećane

Pred rukometašima Osijeka još su dva nastupa u Paket24 Premijer ligi do kraja prvog dijela natjecanja. Osječani u Ligi A u nedjelju (17 sati) u