Završena Europska liga prvaka u streljaštvu na Pampasu!

Streljana Pampas je u petak i subotu ponovno ugostila neke od europskih sportskih strijelaca na prvome izdanju Europske lige prvaka u streljaštvu. Petak je bio dan za polufinalne mečeve u skeetu i trapu, dok je subota bila rezervirana za finale i svečanu večeru na kojoj su natjecateljima dodijeljene medalje i poseban pehar na kojemu će biti njihova imena.

Prvo polufinale trapa donijelo nam je okršaj između timova Italije i Turske, gdje su bolji bili Talijani rezultatom 3-0, u drugom polufinalu sastali su se Velika Britanija i Španjolska, gdje je prvi tim slavio s 3-1. Polufinale skeet kategorije započele su ekipe Njemačke i Češke, rezultat 3-2 otišao je u korist Njemačke, drugo finale Cipar je bio lošiji od Velike Britanije rezultatom 2-3.

Subotnje finale trapa za brončanu medalju započele su ekipe Španjolske (Adria Martínez Torres, Noelia Pontes Villarrubia, Matia González Salas i Mar Molné Magriñà) te Turske (Oğuzhan Tüzün, Safiye Sarıtürk Temizdemir, Nedim Tolga Tunçer i Rümeysa Pelin Kaya), više sreće su imali Španjolci rezultatom 3-2. Velika Britanija (Matthew Coward-Holley, Abbey Ling, Aaron Heading, i Ellie Seward) s lakoćom je došla do zlatne medalje pobijedivši Italiju (Massimo Fabbrizzi, Silvana Stanco, Mauro de Filippis i Jessica Rossi)rezultatom 3-0.

Brončana medalja u skeetu otišla je u ruke tima Češke republike (Tomáš Nýdrle, Radek Prokop, Barbora Šumová i Martina Kučerová) koji je bio bolji od Cipra (Andreas Chasikos, Konstantia Nikolaou, Sotiris Antoniou i Anastasia Eleftheriou) s 3-1. U meču za zlato Njemačka (Vincent Haaga, Nadine Messerschmidt, Nele Wissmer i Sven Korte) je bila bolja od Velike Britanije (Karl Killander, Emily Hibbs, Amber Rutter and Ben Llewellin).

Rezultati

Foto: Europska streljačka konfederacija (ESC)

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti