Započinje “DOBRO World Cup Osijek 2019.”

Jučerašnjim službenim treningom u NSD Gradski vrt u Osijeku započeo je 11. “DOBRO World Cup Osijek 2019.”, jedan od sedam turnira iz serije Challenge Cupa, koji traje do nedjelje 26. svibnja.

Na jednom od najpopularnijih i najbolje organiziranih turnira u svijetu nastupiti će i sedmero hrvatskih predstavnika, četvero u ženskoj i trojica u muškoj konkurenciji. U četvrtak (23. svibnja), prvoga dana kvalifikacija od 15 sati, od hrvatskih predstavnika nastupiti će Tijana Tkalčec i Ema Kajić (preskok), Robert Seligman (konj s hvataljkama) i Aurel Benović (parter). U petak (24. svibnja), drugog dana kvalifikacija, također od 15 sati, u borbu za finale krenut će Ana Đerek i Christina Zwicker (parter i greda) te Tin Srbić na preči.

U subotu (25. svibnja) od 15,45 sati na rasporedu su finala na parteru, konju s hvataljkama i ručama za gimnastičare i preskoku i dvovisinskim ručama za žene. U nedjelju (26. svibnja) od 15 sati finala su na karikama, preči i preskoku za muškarce te parteru i gredi za žene.

Najveći favorit za pobjedu na svojoj spravi od hrvatskih predstavnika je Tin Srbić, europski viceprvak iz ove 2019. g. i svjetski prvak iz 2017. g., a puno se očekuje i od najboljeg sportaša Osijeka i Osječko-baranjske županije za 2018. Roberta Seligmana, koji je na osječkom turniru u karijeri četiri puta osvojio drugo mjesto. Svoje prvo finale u Osijeku tražiti će još jedan član GD Osijek-Žito Aurel Benović, koji je prošle godine u svom debitantskom nastupu na parteru zabilježio 9. mjesto.

Cijene ulaznica tijekom finalnog vikenda su 30 kn (jednodnevna) i 50 kn (dvodnevna).

Inače, za ovogodišnji “DOBRO World Cup” prijavljeno je 165 natjecatelja iz 38 zemalja, a osim sportskog programa, najavljen je i bogat zabavni program u sklopu “FEELGOOD WEEKEND Festivala” (Park kralja Petra Krešimira IV) na kojemu će od 21 sat nastupiti Neno Belan&Fiumens (petak, 24. svibnja) te Massimo (subota, 25. svibnja).

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio