Zajednički trud ŽRK Osijek, Grada Osijeka i Dječjeg vrtića Osijek ključ uspjeha „Vrtka“

Dječji vrtić Potočnica prvi se u Osijeku može pohvaliti kako se uključio u veliki projekt EHF-a i HRS-a Rukomet u vrtićima – „Vrtko“. Treninzi u njemu za dvije starosne skupine (od četiri do šest te šest do sedam godina) već su počeli, a uskoro će se uključiti i drugi vrtići. Tijekom proljeća još će se tri vrtića u našem gradu priključiti „Vrtku“, a u rujnu i preostala četiri.

Rezultat je to zajedničkog truda ŽRK Osijek, Grada Osijeka i Dječjeg vrtića Osijek koji su brzo prepoznali veliki značaj ovog hvalevrijednog projekta čiji je prvenstveni cilj zainteresirati djecu u najranijoj dobi za bavljenje sportom. Nositelj projekta je ŽRK Osijek, no jasno je kako bez ostala dva partnera ne bi bilo moguće organizirati ovako zahtjevan program.

Grad Osijek s pravom se ponosi da je grad sporta, u kojem se gotovo 8500 sportaša bavi nekim od 53 sporta koje objedinjuje Zajednica osječkog sporta, a u okviru 196 sportskih udruga, od kojih je 16 gradskih sportskih saveza. Vodi brigu o sportašima – profesionalnim, amaterskim i rekreativcima, obnavljaju se i grade sportska igrališta, dodjeljuju stipendije pa je jasno kako je spremno odlučio pružiti svu potporu „Vrtku“. Zadovoljstvo što je Osijek uspješno prošao proces inspekcije svih uvjeta nakon prijave te postao jedan od devet novih gradova sudionika u 2024. godini izrazio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić.

„Osobito mi je zadovoljstvo što će „Vrtko“ ući u osječke vrtiće. Kroz ovaj projekt, koji će za osječku djecu predškolskog uzrasta biti besplatan, ne samo da će se poboljšati tjelesna aktivnost djece, već će ih se kroz igru podučiti sportskim vrijednostima poput zajedništva i timskog duha“, poručio je osječki gradonačelnik istaknuvši i na koje sve načine Grad Osijek podupire sport i sportaše.
„Značajna sredstva ulažemo u izgradnju i obnovu sportske infrastrukture, stipendiramo nadarene i mlade sportaše, plaćamo prijevoz na natjecanja sportašima svih dobnih kategorija, sufinanciramo rad i školovanje stručnog kadra. Grad Osijek itekako prepoznaje važnost sporta. Kroz svoje programe i projekte nastojimo omogućiti svim građanima dostupnost sportskih terena, stručnih osoba, ali i financijskih sredstava, kojima se realiziraju sve aktivnosti koje doprinose razvoju sportskog duha i zdravog načina života u gradu.“

Sve aktivnosti „Vrtka“ održavat će se u vrtićima pa su svi koji su uključeni u projekt morali proći i inspekciju, ali i obuku. Ukupno će osam vrtića biti u potpunosti opremljeno, a 12 je odgajateljica Dječjeg vrtića Osijek odslušalo edukaciju za provođenje ovog projekta te steklo trenersku D licencu. Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević, mag.educ.paed., naglasila je kako su području tjelesnog i psihomotornog razvoja djece i do sada davali veliki značaj i važnost pa su spremno prihvatili biti dio „Vrtka“.

„Dječji vrtić Osijek dugi niz godina organizira malu olimpijadu, turnir u malom nogometu, aktivno se priključujemo olimpijadi dječjih vrtića kao i košarkaškim turnirima, s djecom provodimo školu klizanja i program privikavanja na vodu. Smatramo kako ćemo u suradnji s HRS-om dodatno unaprijediti kvalitetu rada s djecom na području tjelesnog razvoja.“

Foto: Ženski rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti