Vekić i MOK Mursa-Osijek zadržali tron, sportaš grada Krajinović

Tenisačica Donna Vekić najbolja je sportašica grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u 2021. godini, kod sportaša na razini grada najbolji je kickboxer Antonio Krajinović, a u Županiji slavio je još jedan kickboxer, Andrej Kedveš. To su najbolji pojedinci u tradicionalnom izboru, koji su ponovno organizirali Zajednica športskih udruga grada Osijeka, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Glas Slavonije.

Kao i za 2020. godinu, izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva za prošlu godinu održan je kasnije negoli uobičajeno, a i prvi put u novom okruženju, velikoj dvorani Gradski vrt. Okruženje je bilo novo, ali ne i uspjesi naših sportaša, koji su i u drugoj “pandemijskoj” godini ostvarili zapažene rezultate.

Donni (TK Osijek) ovo je već deveto proglašenje najboljom, lani je slavila na razini OBŽ-a, a ove je godine prigrabila obje nagrade, naslijedivši na gradskom tronu triatlonku Ivanu Granoša. Najbolja osječka tenisačica lani je igrala u osmini finala Olimpijskih igara u Tokiju, osvojila je WTA turnir u talijanskom Courmayeru, a na Grand Slam turnirima najdalje je dogurala na Australian Openu, do osmine finala. Prvi je put najuspješniji sportaš grada Osijeka kickboxer Antonio Krajinović (KBK Sveti Duh), brončani sa Svjetskog prvenstva u low kicku (do 75 kg) i trostruki prvak Hrvatske (K-1, low kick, light contact). U OBŽ-u je za najuspješnijeg izabran njegov kolega Andrej Kedveš (KBK Blitz Đakovo), kojemu je ovo drugo slavlje, jer je bio najbolji i 2019. Novo priznanje zaslužio je svjetskim srebrom u disciplini K-1 (do 71 kg), ima i zlato (K-1) i srebro (low kick) s Prvenstava Hrvatske, kao i broncu s Europskog kupa. Oba kickboxera naslijedila su gimnastičara Aurela Benovića.

Odbojkaši MOK-a Mursa-Osijek ponovno su najbolji u Osijeku, ali ove godine i u OBŽ-u. “Mursaši” su imali vrlo uspješnu lanjsku sezonu, osvojili su Kup i igrali finale PH-a, zaigrali su i u šesnaestini finala Challenge Cupa, a jesenas su bili drugoplasirani u novoj sezoni naše Super lige (sada su uspješno krenuli i u doigravanju). Najuspješniji trener Osijeka je Tomislav Bilandžić (KBK Sveti Duh), čiji su borci osvojili tri brončane seniorske medalje na SP-u, jednu juniorsku s EP-a i 21 s državnih prvenstava.

Darko Sarapa (Športska udruga slijepih Svjetlost) najbolji je sportaš – osoba s invaliditetom/sport gluhih, a najuspješniji je kolektiv ŠIOK HVIDR-a Osijek.

Uzor-trofej “Matija Ljubek”, koji Glas Slavonije dodjeljuje za životno djelo u sportu, za prošlu je godinu primio Joco Đukić (Karate klub Esseker), a nagradu Sokol, za posebna sportska dostignuća ili doprinos sportu, dobili su rukometaš Halil Jaganjac, stolnoteniski trener Dragan Knežević i sportski novinar Darko Ružić.

Mladi uspješni sportaši nagrađuju se Trofejom Kuna, a ove su ga godine primili atletičar Franko Salaj, gimnastičarka Petra Crljenić, džudaš Ivan Katić, karatašica Karla Karačić, kickboxer Niko Bilandžić te veslačice Donata Elez, Iva Kardoš, Lana Slunjski i Nina Orešković.

Svim dobitnicima, ali i ostalim sportašima čestitke i najbolje želje za nove sportske uspjehe uputili su i gradonačelnik Ivan Radić te osječko-baranjski župan Ivan Anušić, kao i posebni savjetnik ministrice turizma i sporta Josip Pavić.

(preuzeto iz Glasa Slavonije, 15.4.2022.)

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle