Užitak za ljubitelje konjičkog sporta

Konjički klub Osijek i ove godine organizira Prvenstvo Hrvatske u preponskom jahanju koje na Hipodromu Pampasu počinje ovoga četvrtka i završava u nedjelju, 2. srpnja. Prijavljen je rekordni broj sudionika, što će natjecanje zasigurno učiniti posebno zanimljivim, naročito jer je ovdje riječ o čak sedam dobnih kategorija, od poni jahača do seniora. Konja će biti stotinjak, kao nikada ranije na ovoj manifestaciji, a dolaze iz hrvatskih klubova te iz susjednih zemalja: Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Mađarske.

U ova četiri dana ljubitelji konjičkog sporta imat će priliku vidjeti čak 26 utakmica, u rasponu prepona od 0,60 do 1,45 metara. Na najvišoj visini skače se na tradicionalnom 21. Pokalu Grada Osijeka koji je na programu završnog dana od 17 sati, a sat vremena ranije bit će održan i 4. Pokal Osječko-baranjske županije. Inače, svakoga dana na rasporedu su utakmice u svim kategorijama, a one najuzbudljivije su u popodnevnim terminima od 16 i 17 sati. Ukupni nagradni fond iznosi 6500 eura.

„Sve se to održava u sklopu 4. Adriatic Challengea koji uvijek sadrži nekoliko natjecanja. Uvjeti na Pampasu su idealni, sve je jako dobro pripremljeno, što su nam već i rekli sami sudionici po dolasku na naš hipodrom. Grad Osijek nam je izašao u susret ne samo u pripremi terena i travnjaka za što su se pobrinuli vrijedni ljudi u Športskim objektima, nego i u svakodnevnom tretiranju komaraca. Zahvalni smo Gradu, Osječko-baranjskoj županiji, gradskoj Turističkoj zajednici i Hrvatskom konjičkom savezu na pomoći, kao suorganizatorima ovog velikog sportskog događaja“, izjavio je predsjednik Konjičkog kluba Osijek i HKS-a Neđeljko Knežević. Dodajmo na kraju da će i djeca tijekom vikenda moći uživati na Pampasu. U vremenu od 15 do 17 sati bit će upriličen njihov kutak, organizatori su angažirali animatore, a djevojčicama i dječacima svakako će najzanimljivija biti mogućnost da se i sami okušaju u jahanju. Predviđena je i šetnja s konjima i sve je to besplatno, kao i ulazak na svaku od natjecateljskih utakmica.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske