Uspjesi mladih osječkih sportašica

Na Ekipnom, višebojskom i pojedinačnom prvenstvu Hrvatske koje se održavalo u Varaždinu proteklog vikenda, članica Kluba ritmičko-športske gimnastike Rondo Iva Janjić okitila se naslovom višebojske prvakinje za juniorke. Do titule je stigla s 57.900 bodova, ispred srebrne Biance Eme Gajšak iz zagrebačkog GK-a Maksimir (53.600) i brončane Petre Belević iz KRSG-a Poreč (52.350). Osječkom je klubu pripalo i ekipno zlato koje su u tandemu ostvarile Iva Janjić i Lorena Jelošek. Uz najvažniji, višebojski trijumf, Iva Janjić domogla se i pojedinačnih naslova prvakinje Hrvatske u vježbama s čunjevima i trakom, dok je u vježbama s vijačom i loptom bila viceprvakinja. Ovo je odlična najava očekivanog nastupa 13-godišnje dobitnice “Trofeja Kuna” za 2019. godinu na predstojećem Europskom prvenstvu u Kijevu (Ukrajina) od 26.-29. studenog.

Vršnjakinja Ive Janjić, karatašica Katia Šegavčić (2007.) također se ovog vikenda okitila naslovom državne prvakinje. Naime, u nedjelju je u Rijeci održano Prvenstvo Hrvatske za kadete, juniore i mlađe seniore u disciplini kata. Na Prvenstvu je nastupilo 107 natjecatelja/ki, a mlada članica Karate kluba Hrvatski sokol nastupila je u starijoj dobnoj kategoriji od svog uzrasta, odnosno među kadetkinjama (do 15 godina). U konkurenciji 17 natjecateljica, Katia je u sva tri kruga natjecanja osvojila najveći broj bodova u svojoj kategoriji, a u finalu je svladala Anu Lujić iz KK Slavonski Brod. Time je najperspektivnija osječka karatašica nastavila svoj niz naslova državne prvakinje koje je ostvarivala i u prethodnim dobnim kategorijama.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle