Valent Sinković pobjednik Iktus Challengea, gotovo 200 mladih veslača na Miholjskoj regati

Brojni veslači(ce) i ove su se godine okupili na tradicionalnoj Miholjskoj regati te Iktus Challengeu koje je organizirao Veslački klub Iktus uz potporu grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i sponzora. Regata je bila prilika mladim veslačima da pokažu svoje sposobnosti i pred obiteljima i prijateljima, koji ih nemaju previše prilike uživo vidjeti, dok su na Challengeu nastupili naši vrhunski veslači, predvođeni trofejnim olimpijcima.

Na Miholjskoj je regati u 27 utrka nastupilo ukupno 197 veslača i veslačica iz deset klubova Slovenije, Srbije i Hrvatske. Iako revijalnog karaktera, svi su se željeli iskazati i predstaviti u najboljem izdanju, a najuspješniji su bili domaći predstavnici. Iktusovci su se okitili s ukupno 27 medalja (15 zlatnih, devet srebrnih i tri brončane) te tako sjajno zaokružili ovu kalendarsku godinu. Svi su sudionici regate imali i priliku sudjelovati u prezentaciji projekta veslaONA te u edukativnim radionicama Fair-playa.

Pravu poslasticu donio je Iktus Challenge, pogotovo u muškoj konkurenciji. Iako su izostali David Martin i Anton Lončarić, vrhunske kvalitete nije nedostajalo. Trofejna braća Valent i Martin Sinković, nekadašnji srebrni olimpijac David Šain te „novopečeni“ olimpijac Patrik Lončarić uz Iktusove mlade snage Karla Paunovića i Petra Jukića donijele su uzbudljive međusobne utrke. Pobjeda je pripala Valentu Sinkoviću, drugi je bio njegov brat Martin, treći Patrik Lončarić (svi Mladost), a iza njih plasirali su se Karlo Paunović, David Šain i Petar Jukić (svi Iktus).

U ženskoj konkurenciji nadmetale su se po tri prvoplasirane mlađe juniorke i juniorke s Miholjske regate. Ovdje je pobjedu odnijela Ana Tufeković (HVK Baranja Draž), drugoplasirana je bila Dunja Viszmeg (Iktus), treća Donata Elez (Iktus), a slijedile su ih Nela Puškadija, Greta Dragišić (obje Iktus) te Teodora Blagojević (Palić Subotica).

VK Iktus još se jednom potvrdio kao dobar organizator te s nestrpljenjem možemo iščekivati sljedeće izdanje Miholjske regate te Iktus Challengea.

Ostale rezultate po kategorijama moguće je naći ovdje.

FOTO: Veslački klub Iktus

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti