Upis na studij pod povoljnijim uvjetima

Poziv kategoriziranim sportašima za upis studija na određenim visokoškolskim ustanovama

       S obzirom da sportašice i sportaši uz svoju sportsku karijeru moraju brinuti i o karijeri nakon sportske karijere pozivamo sve zainteresirane kategorizirane sportašice i sportaše, ukoliko planiraju i žele studirati na jednoj od navedenih visokoškolskih ustanova i to pod povoljnijim uvjetima – Visoka škola za menadžment i dizajn ASPIRA (Split), Visoka poslovna škola PAR (Rijeka), LIbertas međunarodno sveučilište (Zagreb) ili Međimursko veleučilište u Čakovcu – da se prijave na ovaj natječaj Hrvatskom olimpijskom odboru.

Naime, navedene ustanove visokoškolskog obrazovanja su Sporazumom zaključenim s Hrvatskim olimpijskim odborom (HOO) utvrdile povoljnije uvjete za upis i studiranje kategoriziranim sportašima, kao i dodatno pravo u odnosu na plaćanje školarine. S obzirom da se studiranje na navedenim ustanovama organizira uz plaćanje školarine, Visoka poslovna škola PAR, LIbertas međunarodno sveučilište i Međimursko veleučilište u Čakovcu po jednom kategoriziranom sportašu omogućuju upis i obrazovanje na određenom studiju uz oslobođenje plaćanja školarine (3 godine), uz preporuku HOO-a, dok Visoka škola za menadžment i dizajn ASPIRA daje pravo na upis i studiranje kategoriziranih sportaša s pravom na 50% školarine s preporukom HOO-a.

Visoka škola ASPIRA omogućit će studiranje na svom studijskom programu stručnog studija Sportski menadžment za aktivne/kategorizirane sportaše koje na studij uputi s preporukom HOO uz 50% popusta na iznos školarine.

Visoka poslovna škola PAR  omogućava hrvatskim sportašima studiranje na studijskom programu stručnog studija Poslovno upravljanje.

Libertas međunarodno sveučilište daje povoljnije uvjete za studiranje vrhunskih sportaša na preddiplomskom stručnom studiju „Menadžment športa i športskih djelatnosti“.

Međimursko veleučilište Čakovec omogućava kategoriziranim sportašima studiranje na preddiplomskim stručnim studijima Menadžmenta turizma i sporta, Računarstva i Održivog razvoja u svojstvu redovnog i izvanrednog studenta, te stručnom specijalističkom diplomskom studiju Menadžmenta turizma i sporta u svojstvu izvanrednog studenta.

Kategorizirani sportaši zainteresirani za upis na navedene studije visokoškolskih ustanova mogu se javiti HOO-u, dopisom s pozivom na ovu objavu, u kojem trebaju navesti koji studij od navedenih bi željeli upisati ovog jesenskog roka, koju aktualnu kategorizaciju sportaša imaju, navesti najznačajnija sportska ostvarenja, naznačiti prethodno završeno obrazovanje te motiv za upis na studij koji žele upisati pod povoljnijim uvjetima. Prijave za omogućavanje upisa na studij pod povoljnijim uvjetima u navedenim visokoškolskim ustanovama treba dostaviti do 31. kolovoza 2016. godine na adresu Hrvatskog olimpijskog odbora, Trg Krešimira Ćosića 11, 10000 Zagreb, s napomenom „ZA PREPORUKU ZA STUDIJ“.

Stručna služba HOO-a će obraditi pristigle prijave, a Komisija sportaša HOO-a će odlučiti kojim sportašima će HOO dati preporuku za upis studija pod povoljnijim uvjetima, odnosno izabrati po jednog kategoriziranog sportaša zainteresiranog za upis i pohađanje studija PAR-a, Libertasa ili Međimurskog veleučilišta bez plaćanja školarine uz preporuku HOO-a, odnosno kategorizirane sportaše koji mogu upisati studij ASPIRE uz plaćanje 50% školarine.

Kriteriji za odabir kandidata za ostvarenje povoljnijih uvjeta studiranja će dati prednost sportašima koji imaju višu kategoriju kategoriziranog sportaša, prednost značajnijeg sportskog ostvarenja u sportu, posebno u olimpijskom sportu, odnosno olimpijskoj disciplini, a voditi će se briga o rodnoj i dobnoj zastupljenosti sportašica i sportaša, motivaciji za studij, preporuci saveza i sl.

Sve Sporazume o suradnji s navedenim visokoškolskim ustanovama možete pronaći na web stranici HOO-a, a sve potrebne informacije o upisima i drugim elementima potrebnim za studiranje na web stranicama navedenih ustanova. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama od strane HOO-a možete nam se obratiti s pitanjem na hoo@hoo.hr  ili biserka.vrbek@hoo.hr.

 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti