U Varaždinu pokušati nadoknaditi bodove ispuštene na domaćoj premijeri

Nakon što su prošle subote odigrale prvi domaći susret u 2024. godini, pred rukometašicama Osijeka ove je subote na rasporedu i prvo gostovanje. Osječanke u 12. kolu Prve lige igraju u Varaždinu (17 sati) protiv Koke, protiv koje će pokušati nadoknaditi ispuštene bodove protiv Splita 2010.

U tom su ogledu prošlog vikenda igračice Tomislava Rešickog imale prilika za osvajanje cijelog bodovnog plijena, no ponajviše vlastitim propustima na kraju su ostali praznih ruku. Varaždinski ogled prilika je za popravak, a eventualnim slavljem ŽRK Osijek bi uhvatio i priključak s Kokom, koja trenutno ima dva boda više.

„Koka ove sezone igra kao i mi, dosta toplo-hladno. Možda ima nešto malo iskusniju ekipu od nas, ali ništa što bi trebalo biti ključno. Naravno da će na svom parketu tražiti bodove, ali vjerujem da možemo do pozitivnog ishoda. Lani smo od njih izgubili kod kuće, a pobijedili u Varaždinu tako da već znamo kako slaviti na njihovom terenu. Gledajući ponovno taj prošlotjedni susret sa Splitom 2010 mislim da možemo biti zadovoljni s većinom utakmice, osim zadnjih 15-ak minuta. Tu kao da smo malo ostali bez energije, a nije bilo ni sreće jer smo nekoliko puta zatresli vratnicu, a imali i promašene zicere. Nema razloga za paničarenje, bilo bi lijepo dobiti u gostima, a za to treba odigrati utakmicu na pravoj razini. S uspjehom u Varaždinu bilo bi nam lakše dočekati Rudar narednog vikenda što će nam biti najvažnija utakmica u ovom dijelu prvenstva“, rekao je trener ŽRK Osijek koji ni ovog vikenda na raspolaganju neće imati kompletan kadar.

Ana Pehar vratila se treninzima, no oporavak od mononukleoze zahtijeva više vremena za povratak na željenu kondicijsku razinu. I dalje će zbog zgloba izostati Tea Strusa, bolesna je Nina Gardaš, no u kadar se vraća Nina Pifar.

Sa Splićankama prošlog tjedna najviše je problema bilo u ofenzivnom dijelu pa je i razumljivo da je Rešicki više vremena na treninzima posvetio popravljanju realizacije.

„Vladimir Canjuga je izuzetan trener i sigurno je dobro pripremio svoju ekipu za nas, ali i mi smo se pripremali za njih. Mislim da Koka ne može odigrati takvu utakmicu kao Split 2010, pogotovo u obrambenom dijelu. Ovaj smo tjedan naglasak dali više na napadački dio, pružili smo djevojkama još dvije-tri ideje i to je dobro izgledalo na treningu i međusobnoj utakmici. Naravno da je utakmica nešto drugo, no nadam se i vjerujem da će i u Varaždinu uspješno odraditi stvari koje smo od njih tražili. Treba nam ponovno dobra obrana, raspoložena vratarka i sve je moguće. Mislim da u ovom susretu nema favorita, da su izgledi 50-50. Idemo se „potući“ pa što bude. Nadam se samo da se nitko neće ozlijediti jer i to je bitna stavka za nastavak sezone“, zaključio je trener osječkog prvoligaša Tomislav Rešicki.

Foto: Ženski rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti