U utorak nova atletska poslastica – Memorijal Josip Gašparac

Atletski klub Slavonija-Žito sljedećeg utorka (20. veljače) u atletskom tunelu dvorane Gradski vrt organizira sedmo izdanje Memorijala Josip Gašparac. Radi se o međunarodnom dvoranskom mitingu u skoku s motkom, u spomen na uspješnog trenera osječkog kluba, koji je zaslužan za uzlet ove discipline u Hrvatskoj.

Miting je iz godine u godinu sve jači, a od prošle je dodatno priznanje dobio od Svjetske atletske federacije koja mu je dodijelila prestižnu titulu World Athletics Indoor Tour Bronze, čime se ovo natjecanje postavlja među najveće svjetske atletske mitinge. Time je uspio privući još kvalitetnije skakače pa smo prošle godine uživo prvi puta mogli gledati i jednog koji je letio preko čarobne visine od šest metara – Poljaka Piotra Liseka. Iako je lani i on letio preko visine novog rekorda mitinga (5,72) nije se mogao podičiti i pobjedom koja je pripala Grku Emmanouilu Karalisu s istom visinom.

S tri pobjede rekorder natjecanja je hrvatski rekorder Ivan Horvat, kome je upravo Gašparac bio prvi trener. Uz Horvata po jedno slavlje ima i Osječanin Dario Prekl te uz Grka Karalisa i Australac Kurtis Marschall.

Iz osječkog kluba najavljuju kako su i ove godine osigurali nastup velikih svjetskih imena koja će vrlo brzo otkriti. Ukupno će nastupiti 40-ak svjetskih motkaša i motkašica, a prve će nastupiti motkašice. Start njihovog natjecanja bit će u 14.30 sati, dok će njihove muške kolege početi letjeti od 18.30. Memorijal će i ove godine trajati dva dana, jer će se drugi dan (srijeda) nadmetati skakači(ce) u B skupini.

Dodatan argument mnogim motkaši(ca)ma bit će i podatak da će se ostvareni rezultati u Osijeku bodovati za ostvarivanje normi za Olimpijske igre te Svjetsko i Europsko prvenstvo.

Među važnijim novostima je da će svi oni koji ne mogu biti u atletskom tunelu osječke dvorane moći gledati prijenos na Sportskoj televiziji, a „live streaming“ natjecanja s engleskim komentatorom potvrdila je i Europska atletska federacija pa će sve članice Svjetske i Europske atletske federacije na taj način moći pratiti natjecanje.

Ulaz na ovaj atletski spektakl je besplatan, a s obzirom na ograničeni broj mjesta ne treba sumnjati kako će sva biti popunjena. Dodatne informacije mogu se saznati na službenim web stranicama i društvenim mrežama natjecanja.

foto: AK Slavonija – Žito

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio