U Tenji osmi puta održan Ljetni rukometni kamp

Ljetne dane u Rukometnom klubu Tenja već tradicionalno koriste za rad s potencijalnim novim rukometaši(ca)ma. Tako su već osmi puta organizirali Ljetni kamp za djecu svih uzrasta koji je održan na mjesnom igralištu u Tenji. Pod vodstvom trenera Mateja Novokmeta i Edija Adamovića više od 30 djece gotovo je četiri tjedna usvajalo rukometna znanja. Tenjski je klub ovim kampom želio potaknuti djecu na bavljenje rukometom i sportom općenito te djeci pružiti zanimljiv sadržaj tijekom praznika za aktivno i sportsko ljeto. Naglasak je, naravno, bio na rukometnim vještinama, uz to je bilo i puno zabave, druženja te stvaranja nekih novih prijateljstava. Uz sve to i usvajanje spoznaje na važnost momčadskog rada, što svoju primjenu ima i van sporta.

Polaznici su bili podijeljeni u dvije skupine, početničku i naprednu, s tim da su oni prvi, kojima je ovo bio i prvo sudjelovanje u kampu, igrali minirukomet. Oni malo iskusniji, koji već igraju veliki rukomet ili će to raditi u narednoj sezoni, kamp su odradili u naprednoj skupini. Svi polaznici na poklon su dobili majicu, a najveći im je svakako bilo zanimljivo sportsko druženje te razvijanje ljubavi prema jednom od najtrofejnijih hrvatskih sportova.

“Ljetnim rukometnim kampom želimo potaknuti djecu na bavljenje sportom, usaditi im ljubav prema rukometu, maknuti ih od ekrana i sjedilačkog načina života i upozoriti ih na važnost timskog rada. Ovim putem zahvaljujem roditeljima i skrbnicima na iskazanom povjerenju i prepoznavanju našeg kluba kao partnera u zdravom razvoju djece. Hvala i svim polaznicima kampa na velikom odazivu, veselju i aktivnom sudjelovanju te našim sjajnim trenerima na nesebičnom dijeljenju znanja” – rekla je Draženka Matić, predsjednica RK Tenja.

Tenjski je klub tako završio jednu tradicionalnu aktivnost, a uskoro će, s početkom nove školske godine započeti i drugu, kada će krenuti Škola rukometa za koju će upisi početi uskoro.

FOTO: Rukometni klub Tenja

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem