U RK Nexe navikli na priznanja

Navikli smo već na rukometaše, trenere i čelnike RK Nexe, kada je riječ o tradicionalnom izboru najboljih sportaša i sportskih kolektiva Osječko-baranjske županije. Tako je bilo i u veljači ove godine, kada je u dvorani Gradski vrt priznanje ponovno, već šesti puta, pripalo sjajnim Našičanima koji su iz godine u godinu sve bolji. Potvrdila je to i protekla 2022.

Dovoljno je pogledati njihove lanjske rezultate i ni za koga nije bilo dvojbe da su ponovno zaslužili nagradu za najuspješniji klub na ovim prostorima. Bili su, naime, 14. godinu uzastopce viceprvaci Hrvatske, uz ponovni nastup u finalu nacionalnog Kupa. Plasirali su se i na Final Four regionalne SEHA lige, a ono što posebno vrijedi istaknuti su odlični nastupi u EHF europskoj ligi u kojoj su također osigurali mjesto među četiri najbolje momčadi i na kraju zauzeli 4. mjesto na završnom turniru u Lisabonu. Pritom je vrijedno zabilježiti da su od svih hrvatskih klubova najduže ostali na europskoj sceni, sve do svršetka natjecanja.

I u ovoj su kalendarskoj godini nastavili u istom ritmu, s puno zapaženih rezultata koje su ostvarili, posebno u međunarodnoj konkurenciji. U EHF ligi opet su ostali među osam najučinkovitijih, a sa Zagrebom nastavljaju utrku za prvaka Hrvatske, dakako uz najveće ambicije i u domaćem Kupu. Atmosfera u našičkoj dvorani učestalo je prava navijačka, tribine su do kraja ispunjene, pa se može reći da su „Gromovi“ pravi ponos svojih Našičana.

„Mislim da smo apsolutno zaslužili ovo priznanje koje nas, dakako, veseli i također dodatno obvezuje da pokušamo biti još bolji. Ljudi koji vode naš klub ulažu puno toga u svakom pogledu da bismo se dodatno osnažili na svim razinama, a momčad i kompletni sportski sektor daju sve od sebe. Drago mi je da i u Europi imamo uspjeha i da nas i veliki, trofejni klubovi doživljavaju s respektom“, rekao je sportski direktor RK Nexe Vedran Zrnić.

Nominacije u izboru za najuspješniji sportski kolektiv Osječko-baranjske županije u 2022. godini možete vidjeti ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti