Tri juniorska naslova prvaka, novi rekord Wild

Zagreb je bio domaćin Dvoranskog juniorskog atletskog prvenstva Hrvatske na kojemu su uspješan nastup imali atletičari Slavonija-Žita osvojivši ukupno šest medalja, od čega tri zlatne.

Za dvije je zaslužna najbolja atletičarka osječkog kluba Mia Wild, koja je još jednom potvrdila da je među najperspektivnijim sprintericama Europe. Mia je još jednom ove zime rušila dvoranski hrvatski rekord, ovaj puta na 60 m te on sada iznosi 7.36 sekundi, a aktualan je i u konkurenciji mlađih seniorki. Svoje drugo zlato u Zagrebu istrčala je na 60 m s preponama gdje je ostvarila vrijeme 8.12 sekundi, svoj osobni rekord, a samo stotinku sporiji od državnog. Trenutno je druga sprinterica u Europi u U-20 konkurenciji na 60 m te šesta na svjetskoj listi, što dovoljno govori kakav se potencijal razvija u osječkom klubu, a što potvrđuje praktički iz utrke u utrku.

Treće osječko zlato izborio je Rocco Martinović u skoku s motkom, preskočivši 4,40 m. U istoj je disciplini Jakov Maričak uzeo srebro s preskočenih 4,00 m, a srebrna je bila i Leonarda Patača u troskoku (11,56). Kolekciju medalja Slavonija-Žita kompletirao je Gabriel Bolarić broncom u skoku u dalj (6,14). Još su tri puta osječki juniori ostali na korak do postolja, zauzimanjem četvrtih mjesta. To je ostvario David Kurtek u skoku u vis (1,94), Mihovil Vegar u skoku s motkom s osobnim rekordom (3,40) te Patricija Kladarić na 60 m s preponama (9.51).

Lista osvajača medalja vjerojatno bi bila još veća da bolest nije spriječila četvero predstavnika Slavonija-Žita u nastupu na PH. Od ostalih rezultata, Jakov Gutzmirtl bio je peti u skoku u vis (osobni rekord 1,80), Zen Stanković šesti na 3000 m (osobni rekord 9:49.32), osmi su bili Roko Dimić na 400 m (51.52) te štafeta 4×400 m u sastavu Nikola Šešum, Jakov Maričak, Milan Glodić, Roko Dimić (3:49.71), dok je na 60 m Dimić bio 11. (7.37), a Glodić 13. (7.42).

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti