Trčećim korakom u Novu 2024. godinu!

Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve” Osijek u Novu 2024. godinu ući će 41. Novogodišnjom utrkom koja će se održati 1. siječnja 2024. te nastavlja tradiciju okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i sportskih djelatnika kako bi se razmijenile čestitke, ali i sportski pozdravila nova događanja u Gradu Osijeku.

Svakako je bitno i spomenuti kako će ovo biti prva sportska manifestacija u Osječko-baranjskoj županiji koja je odabrana za Europsku regiju sporta u 2024. Također bit će i ovo prva godišnja aktivnost programa „Zdravko je krenuo”. Prvih 400 natjecatelja koji se prijave dobit će prigodni poklon od organizatora.

Kako ističu pobjednika će biti isto koliko i kategorija (osamnaest), najbolji će biti nagrađeni medaljama i poklon bonovima sponzora. Da bi trkači, ali i građani ostali ugrijani pobrinut će se volonteri osječkog Crvenog križa koji će kuhati čaj.

Sudjelovanje na utrci je besplatno, a prijave su otvorene do petka 29. prosinca 2023. u 23:59 sati, svi zainteresirani mogu se prijaviti putem web stranice Stotinka.hr. Podjela startnih brojeva trajat će od 10:30 – 11:50 sati ispred Veslačkoga kluba Iktus, sve utrke započinju točno u 12 sati.

Natjecatelji će trčati u četiri kategorije: na 3200 metara, 1100, 500 i 400. Rute će uključivati VK Iktus, cestovni most (dr. Franje Tuđmana), pješački most (Most mladosti), RC Copacabanu i Šetalište Kardinala Franje Šepera (kod kipa Pabla Picassa). Suorganizatori utrke uz Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek su: Športska zajednica OBŽ, Zajednica Osječkog sporta te Atletski klub Slavonija-Žito.

Foto: Gradski savez za sportsku rekreaciju „Sport za sve” Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti