Tenisačice Olimpije izborile Prvu ligu

Tenisačice osječke Olimpije izborile su plasman u Prvu hrvatsku ligu, inače drugi stupanj natjecanja u državi jer šest najboljih klubova igraju Premijer ligu. Za ovaj lijep uspjeh zaslužne su igračice: Lucija Faj koja je kapetanica, ujedno i trenerica ekipe, zatim Nevena Jovčić, juniorka Nina Marić i Laura Mašić. 

Lucija je naša sada već iskusna Olimpijašica jer je u klubu od svoje pete godine, Nevena je također Osječanka, Nina nam se pridružila iz Vinkovaca, a Laura je došla iz Đakova. Dakle, vidljivo je da imamo kadar isključivo s područja Slavonije i Baranje. Ista će ekipa igrati i u novoj sezoni koja starta u svibnju iduće godine, a vjerujem da ćemo riješiti i jedno pojačanje i ono bi moglo biti vrlo atraktivno jer „pikiramo“ igračicu s WTA liste. Onda bismo mogli napraviti i dodatni iskorak te se plasirati u Premijer ligu, rekao je Domagoj Wagner, alfa i omega TK Olimpija. 

Spremni i za veće iskorake

Ovaj je sportski kolektiv spreman i za veće iskorake, prvenstveno s obzirom na kontinuirani razvoj mladih tenisačica i tenisača uz uvjete koje imaju na raspolaganju. 

Devet je ukupno trenera u Klubu, dobro se radi i s mlađim kategorijama, o čemu najbolje svjedoče rezultati. Imamo aktualnog državnog prvaka i u singlu i u paru u konkurenciji do 12 godina, našeg Luku Mitroviću kojemu je trener Stjepan Pavičić. Nera Skender je na istom državnom prvenstvu ove godine bila treća u singltakođer do 12 godina i druga u parovima tako da smo u toj kategoriji najuspješniji u Hrvatskoj. I to je svakako pokazatelj potencijala, tako da se imamo i u budućnosti na koga ozbiljno osloniti.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti