Talijani unatoč kiši pokazali odličnu formu!

Juniorski strijelci Trap discipline svoje su obaveze na Europskom prvenstvu u gađanju glinenih meta na streljani Pampas ispunili. Protekla tri dana borili su se u uzbudljivim finalima, gdje su Talijani pokazali zašto su među najboljim reprezentacijama u ovome sportu.

Finale su u utorak otvorile ženske sportašice, među kojima su bile predstavnice Italije, Španjolske, Slovačke, Češke i Velike Britanije. Pozicije su se odlučivale eliminacijama te je prva ispala Madeleine Louise Purser (Velika Britanija, 6. mjesto), slijedile su je Emma Kortišová (Slovačka, 5. mjesto) i Giorgia Lenticchia (Italija, 4. mjesto). Za medalje pucale su: Noelia Pontes Villarrubia (Španjolska, zlato), Zina Hrdličková (Češka, srebro) i Sofia Littame (Italija, bronca). U predzadnjoj rundi Pontes je imala dvije mete više od Hrdličkove (33-31), no to predstavnicu Češke nije previše omelo jer je u zadnjoj rundi uspjela izjednačiti rezultat i odvesti u raspucavanje, gdje je Noelia ipak imala više sreće.

Nakon njih nastupili su muški strijelci iz Španjolske, Italije, Velike Britanije, Finske, Francuske i Rumunjske. Poredak je bio idući: Charly Haenel (Francuska, 6. mjesto), Kaarlo Hoppu (Finska, 5. mjesto), Thomas William Betts (Velika Britanija, 4. mjesto). Na postajama su tako ostali Francesco-Alessandro Tiganescu (Rumunjska, zlato), Adrian López Diaz (Španjolska, srebro) i Emanuele Iezzi (Italija, bronca).

Srijeda nam je donijela još jedno finale u miješanim parovima, gdje su nastupili: Španjolci (Daniel Fernández De Vicente and Noelia Pontes Villarrubia), Francuzi (Thomas Agez i Chloé Dutang) u finalu za broncute Talijani (Valentino Curti i Giorgia Lenticchia) i Česi (Jacub Kostelecký i Martina Matějková za zlato. Zlato je otišlo u ruke Talijana, srebro Česima i bronca Španjolcima.

Jučerašnji dan bio je rezerviran za muške i ženske timove, koji su ponovno otvorile ženske sportašice iz Velike Britanije (Madeleine Louise Purser, Tegan Liberty Hart i Leah Southall) te Turske (Nisa Nur Aydemir, Esma Samira Kaya i Ilia Naz Uzun). Borba je bila veoma napeta jer su u trećoj rundi oba tima bila izjednačena te su se Britanke ipak fokusirale i uspjele uzeti broncu. Talijanke (Sofia Littame, Maria Teresa Giorgia Maccioni i Giorgia Lenticchia) su se do zlate „prošetale” rezultatom 6-0 protiv predstavnica Češke (Zina Hrdličková, Tereza Závišková i Martina Matějková).

Tijekom muškog finala moglo se osjetiti lakše zahlađenje i nebo se lagano zacrnilo te je tijekom meča za zlatnu medalju počela i jača kiša. Za broncu su pucali timovi iz Turske (Hüseyin Efe Özmen, Erdoğan Akkaya i Süleyman Güvercin) te Slovačke (Marco Mohyla, Daniel Hruška i Filip Benkovský). Svakako treba pohvaliti turske navijače koji su cijelo vrijeme zviždali i glasno navijali za svoje predstavnike, koji su i uzeli medalju. Talijani (Matteo D’Ambrosi, Valentino Curti i Emanuele Iezzi) i Španjolci (Adrian López Diaz, Jon Lecanda Alcibar i Daniel Fernández De Vicente) pružili su pravu borbu za zlato te ih već spomenuta vremenskanepogoda nije omela te su Talijani na kraju slavili rezultatom 6-2.

Današnji dan poslužit će kao pripremni trening Trap seniorima, koji će svoje prvo finale imati već u nedjelju, kada će se natjecati u muškim i ženskim timovima.

FOTO: GSD Osijek 1784

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske