Svečani doček za zlatnog Krajinovića i kolege

Imao je lijep doček Antonio Krajinović zajedno sa svojim klupskim i reprezentativnim kolegama po povratku iz portugalske Albufeire gdje se okitio naslovom svjetskog prvaka u kickboxu, u kategoriji K1 do 75 kilograma. U lijepo i funkcionalno uređenom prostoru Sportske akademije, gdje inače treniraju borci iz njegovog kluba Sveti Duh, okupio se veliki broj klupskih kolega, prijatelja i onih koji pomažu rad ovog sportskog kolektiva čiji su rezultati dostojni silno uloženog truda i odricanja. Čestitati je došao i gradonačelnik Ivan Radić, a Krajinovićev uspjeh je najbolja potvrda kvalitetnog i stručnog rada. Baš kao i bronca Borne Bilandžića.

Nevjerojatan osjećaj, sjajno! Nisam bio nositelj, pa sam imao dosta težak ždrijeb. Prvo Brazilac, zatim Turčin, potom sam u trećem nastupu osigurao medalju protiv Austrijanca s najbržim nokautom na cijelom natjecanju, već nakon dvadesetak sekundi. U polufinalu me čekao odlični Amerikanac preko kojega sam izborio finale s Ukrajincem. Završna borba je bila vrlo zahtjevna, na kraju je odlučio bod razlike u moju korist i hvala Bogu da je tako. Nisam bio siguran jesam li pobijedio, gledao sam prema svome kutu i vidio visoko podignute trenerove ruke. Inače, imao sam u svojoj kategoriji 19 natjecatelja, moram biti prezadovoljan ostvarenim i zahvalan svima koji su na bilo koji način pridonijeli ovakvom uspjehu. Posebno svojim trenerima, pričao je Antonio u veseloj atmosferi, po povratku iz Portugala.

Došli su, dakako, i novinari čija su se pitanja odnosila i na nastavak karijere svjetskog prvaka. Konkretno, hoćemo li ga uskoro gledati i u profesionalnim mečevima?

Već je bilo ponuda i za profesionalne borbe, vidjet ćemo. Prioritetno nam je sada na ovoj razini i nadalje osvajati medalje, a vrijeme će pokazati što će biti ubuduće. Zasad sve ide odlično, nadam se da će tako biti i nadalje. Relativno sam se kasno našao u ovome sportu, a kada govorimo o profesionalizmu trebao sam krenuti dosta ranije, no možda se i to jednog dana dogodi. Na prvom mjestu mi je do sada uvijek bila škola odnosno fakultet, kasnije i posao kao egzistencija, a ovo radim iz ljubavi.

Antonio je rođen 1996. godine, završio je FERIT i radi kao inženjer u HEP-u. Kaže kako sve može prilagoditi svojim sportskim obvezama, uz stalan svakodnevni raspored kojega ima na poslu gdje ima razumijevanja svojih šefova. A kako i ne bi kada je ovako uspješan… Suze u očima jedva je uspio zadržati trener Tomislav Bilandžić.

Emocija, sreća i ponos! Ostvarili smo stvarno veliki rezultat na svjetskoj razini gdje su bili predstavnici 70 zemalja, njih 1369 ukupno. Krajinović je najugodnije iznenađenje u našoj reprezentaciji, on je jedini hrvatski borac u povijesti kickboxa koji je imao pet borbi na Svjetskom prvenstvu i sve ih riješio u svoju korist! Iz pretkola je došao do finala i slavio na kraju. Izdržao je pet teških borbi i to je ravno čudu. Dodao bih da je Hrvatska je u ukupnom poretku zauzela vrlo visoko 4. mjesto, na što sam iznimno ponosan kao predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza. Čestitam svima, zahvaljujem našim klupskim sponzorima, za 20-godišnjicu postojanja ovo je za nas sjajan uspjeh. Hvala i Gradu i Županiji, njihovim sportskim zajednicama na potpori, svima koji su prepoznali ono što radimo već godinama, zaključio je Bilandžić.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat