Subvencije školarina za vrhunske sportaše

Središnji državni ured za šport raspisao je natječaj za dodjelu subvencija školarina vrhunskim sportašima.

Na temelju članka 7. stavka 5. Zakona o sportu („Narodne novine“, broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 85/15 i 19/16), Središnji državni ured za šport subvencionirat će školarine redovitih i izvanrednih studenata koji su kao sportaši nastupajući za Republiku Hrvatsku osvojili medalju na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih, na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u svim zvanjima. Sukladno tome, SDUŠ je objavio Natječaj za dodjelu subvencija školarine na visokim učilištima vrhunskim športašima za akademsku godinu 2017./2018. Tekst natječaja s popratnim obrascima nalazi se u prilogu.

Također, budući da SDUŠ daje prethodno mišljenje o dodjeli mjesta u studentskim domovima redovitim studentima kategoriziranim sportašima od I. do IV. kategorije, pozivaju se sportaši na prijavu za smještaj uz propisanu dokumentaciju navedenu u obavijesti koju donosimo u prilogu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio