Subvencije školarina za vrhunske sportaše

Središnji državni ured za šport raspisao je natječaj za dodjelu subvencija školarina vrhunskim sportašima.

Na temelju članka 7. stavka 5. Zakona o sportu („Narodne novine“, broj 71/06, 150/08, 124/10, 124/11, 86/12, 94/13, 85/15 i 19/16), Središnji državni ured za šport subvencionirat će školarine redovitih i izvanrednih studenata koji su kao sportaši nastupajući za Republiku Hrvatsku osvojili medalju na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih, na javnim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u svim zvanjima. Sukladno tome, SDUŠ je objavio Natječaj za dodjelu subvencija školarine na visokim učilištima vrhunskim športašima za akademsku godinu 2017./2018. Tekst natječaja s popratnim obrascima nalazi se u prilogu.

Također, budući da SDUŠ daje prethodno mišljenje o dodjeli mjesta u studentskim domovima redovitim studentima kategoriziranim sportašima od I. do IV. kategorije, pozivaju se sportaši na prijavu za smještaj uz propisanu dokumentaciju navedenu u obavijesti koju donosimo u prilogu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske