Subotnje 21. izdanje Lima kupa na Copacabani

Prvi puta tradicionalno plivačko natjecanje 21. Lima kup bit će održano na Olimpijskom bazenu Sportsko-rekreacijskog centra Copacabana na lijevoj obali Drave. Nastupit će tijekom ove subote, 17. lipnja, veliki broj djevojčica i dječaka u organizaciji Plivačkog kluba Osijek. Proteklih je godina ova manifestacija održana u Vukovaru gdje je lani imala i svoje jubilarno 20 izdanje. Mlade su Osječanke i Osječani tada ostvarili vrlo zapažene rezultate, a glavni klupski trener Mihael Močković ne dvoji da će tako biti i ovaj puta.  

„Prije svega, posebno nam je drago što će se Lima kup premijerno održati na našoj Kopiki. To je za nas Osječane ipak nešto posebno i sigurno će atmosfera i u publici biti odlična. Dolaze nam sudionici iz ukupno 10 klubova – sedam hrvatskih, dva iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Srbije, a nastupit će ukupno više od 230 natjecatelja. To su djevojčice i dječaci rođeni 2010. godine i mlađi, znači u rasponu od 9 do 13 godina. Mi u PK Osijek u tim uzrastima imamo 60-ak svojih članova od kojih dosta očekujemo i na ovom natjecanju“, rekao je Močković.  

Službeni program u subotu počinje točno u podne i predvidljivo bi trebao potrajati do nekih 15 sati. Mlade Osječanke i Osječani očekuju potvrdu dobre forme koju su prezentirali na nekim prethodnim mitinzima. Močković i ljudi koji su zaduženi za samu organizaciju prije svega se nadaju da će subotnje vremenske prilike biti povoljne, kako bi se sve planirane plivačke utrke normalno odvijale.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti