Subota u znaku 19. Osječkog Ferivi polumaratona

U subotu, 15. travnja, Osijek će biti domaćin još jednog, 19. po redu Osječkog Ferivi polumaratona. Riječ je o vrlo popularnom sportskom događaju u gradu na Dravi koji redovito okuplja ne samo veliki broj natjecatelja, nego i onih koji uz stazu daju podršku svim sudionicima. Najavna konferencija za novinare, upriličena je na Trgu Ante Starčevića gdje će biti i start utrke, a svi su govornici potvrdili kako je već sada sve spremno za još jedno izdanje ove značajne manifestacije koja će početi u 9 sati.

„Nismo prekidali tradiciju niti u vrijeme korone i po tomu smo jedinstveni polumaraton u Hrvatskoj. Očekujemo isti ili veći broj sudionika nego dosad, iako je sve više utrka, pa trkači biraju gdje će sudjelovati. Zasad imamo oko 1200 prijavljenih, što uključuje i utrku građana na 5 kilometara te mušku, žensku i mještovitu štafetu. Prate nas Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, njihove turističke zajednice, dakako i tvrtka Ferivi. Tu je i Ledo dječja utrka od 17 sati na lijevoj obali Drave kod Zoološkog vrta. Željeli smo ove godine u program uključiti i djecu s invaliditetom i posebnim potrebama, pa imamo i jedno revijalno natjecanje u boćanju paraplegičara, predviđeno za petak“, rekao je Damir Černić u ime organizatora, Maraton kluba Hrvatski sokol čiji je predsjednik. 

Na „pressici“ je govorio i izaslanik gradonačelnika, Robert Seligman. I on se unaprijed veseli utrci koja je dosad u potpunosti opravdala očekivanja. 

„Moram reći da sam presretan što 19. godinu održavamo ovu tradiciju koja daje dodanu vrijednost našem gradu i životu u njemu. Znamo koliko je Maraton klub Hrvatski sokol i kao organizator dao osječkom sportu, stoga je Grad ponosan na ovo partnerstvo. Ferivi polumaraton je osječki brand, stoga bih zahvalio i sponzorima, tvrtkama Ferivi i Ledo jer bez njih sve skupa ne bi bilo moguće odraditi, posebno na ovoj razini“, poručio je zamjenik predsjednika Zajednice osječkog sporta i direktor gradske tvrtke Športski objekti. 

Dakako da je tvrtka Ferivi u mnogome pridonijela da se ova manifestacija uzdigne na visoku razinu i da je mnogi nestrpljivo iščekuju. Direktor Ferdo Kraljević je ovom prigodom rekao: 

„Kao i uvijek očekujem pozitivnu atmosferu i pozivam sugrađane da podrže sve koji će nastupiti. Ne sumnjam da će Osječanke i Osječani opet pozdraviti natjecatelje i biti im potpora, uz pljesak koji im puno znači da ponesu što ljepše dojmove iz našeg grada. Svih prethodnih godina smo svojom energijom i pristupom organizaciji zaslužili brojne pohvale, nema razloga da tako ne bude i ovaj puta“. 

Direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tatjana Rogulja je spomenula kako je riječ o sportskom eventu koji puno donosi i u turističkoj promociji slavonske metropole:

„Unazad nekoliko godina ovaj je polumaraton postao definitivno turistička manifestacija grada Osijeka. To nas iznimno veseli jer je Osijek grad sporta i rekreativaca i uz jako dobru infrastrukturu možemo ponuditi i dodatni motiv dolaska ne samo natjecateljima, nego i njihovoj pratnji. Osim što je ovo sportski događaj i što će sudionici učiniti nešto dobro za svoje tijelo i duh, pomno je odabrana i ruta trčanja, pa će svi imati priliku vidjeti brojne znamenitosti u našem predivnom gradu“.

Stalan je partner i naša Županija, u čije ime je na konferenciji za novinare govorila Mirela Kalazić, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za kontinentalni turizam. 

„Izvrstan je ovo uvod u sva događanja u sklopu Europske regije sporta za 2024. godinu. Želimo sportsku infrastrukturu izdignuti na još veću razinu, nastojati sve manifestacije dodatno usavršiti i privući što veći broj natjecatelja, ali i posjetitelja. Kada je, pak, riječ o turističkim atrakcijama, puno ih je ne samo u gradu, nego i diljem Županije. Ponosni smo što možemo biti logistika i partner u ovakvim i sličnim projektima i to već dugi niz godina“. 

Slaven Koščević, supervizor je prodaje tvrtke „Ledo“ koja potiče involviranost djece u sport. Stoga se rado priključila ovom projektu. 

„Nama je čast sudjelovati u ovakvoj manifestaciji koja uključuje i veliki broj djece. Mi kao kompanija puno toga posvećujemo mladima i u našim proizvodima i u nekom marketinškom smjeru, stoga se vrlo rado odazivamo. Sve će sigurno biti puno entuzijazma, a najbolji neka pobjede“. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle