Stolni tenis i dalje ostaje u fokusu 

U dvorani Gradski vrt bilo je krajem travnja puno stolnoteniskih mečeva, a u istom će se ritmu nastaviti i tijekom svibnja. Iza nas je prvi turnir iz Europe Youth Series 2023 u kategorijama U-13 i U-15 pod okriljem Europske stolnoteniske federacije. Nastupilo je više od 100 sudionika iz ukupno petnaest zemalja, a najviše su uspjeha imali predstavnici Njemačke, Mađarske, Grčke i Azerbajdžana. Vrijedno je spomenuti kako je Hrvatska ekipno bila najbolja u konkurenciji do 15 godina, dok je Zagrepčanka Lana Benko slavila i pojedinačno i u paru među djevojčicama do 13 godina.  

„Bilo je sve baš kako treba, svi su nam na odlasku odali priznanje za uzornu organizaciju, pa je sigurno da će se i dogodine vratiti u naš grad. ETTU sve više forsira turnire za mlađe kategorije kako bi djeca u tim uzrastima imala što više službenih nastupa. Neki su natjecatelji, primjerice, odigrali čak 27 mečeva u svega pet dana, što im svakako koristi u njihovom igračkom razvoju. Godišnje će biti organizirano šest takvih turnira, a svakako će jedan i nadalje biti u Osijeku, upravo zato što smo na najvišoj razini dobili isključivo pohvale“, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora spomenutog turnira Dragan Knežević. 

To je ono što je iza nas, a ono što nadolazi su seniorske kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se u rujnu ove godine održati u Švedskoj. U velikoj dvorani Gradski vrt postavljeno je sedam stolova za igranje i još 14 koji će akterima poslužiti za uvodno zagrijavanje. Posebnu pozornost pridajemo ženskoj reprezentaciji Hrvatske koja će prvo u petak od 12,30 sati odmjeriti snage s Bosnom i Hercegovinom dok će od 19,30 suparnik našim djevojkama biti selekcija Turske. Izbornik Dragutin Šurbek (mlađi) odlučio je kako će ovom prilikom igrati: Hana Arapović, Lea Rakovac, Ivana Malobabić, Andrea Pavlović i Matea Jeger Majstorović.  

Svakako je riječ o značajnom sportskom događaju, budući da će sudjelovati čak 31 reprezentacija u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Što se naših stolnotenisača tiče, oni ne moraju u ove kvalifikacije jer su izravno izborili odlazak na kontinentalnu smotru. Ulaz u dvoranu bit će besplatan tijekom sva tri natjecateljska dana, od petka do nedjelje, a ovo je svakako i poziv svim ljubiteljima sporta, posebice „pingića“, da dođu na tribine te posebno podrže naše reprezentativke u ostvarenju njihova cilja.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti