Srebro iz Dohe pozivnica za Osijek

Robert Seligman odlično otvorio sezonu nastupom u Kataru

       Na drugom (od deset) ovogodišnjem turniru iz serije Svjetskog kupa održanom od 24.-26. ovog mjeseca u katarskoj prijestolnici Dohi, najbolji osječko-baranjski sportaš Robert Seligmannajavio je još jednu uspješnu sezonu. Iako neće nastupiti na najvećem ovogodišnjem natjecanju, Olimpijskim igrama, sezona nudi više nego dovoljno izazova i mogućnosti za potvrđivanje pripadnosti člana Osijek-Žita svjetskom vthu vježbača na konju s hvataljkama. Mjesec dana prije nego što će napuniti 30 godina, Seligman je na svom prvom ovogodišnjem natjecanju osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju, iako je u kvalifikacijama imao najbolju ocjenu (15.350). No, u finalnom nadmetanju našem asu ponovno se ispriječio Armenac Harutyun         Merdinyan, inače “crna mačka” našeg sugrađanina budući da je na dva europska prvenstva (2012. i ’15.) “otimao” broncu tada četvrtoplasiranom Seligmanu, a i prošle je godine broncom na SP-u u Glasgowu osigurao vizu za Rio. Inače, Armenac je dobio visokih 15.675, Seligman 15.300, dok su brončane medalje podijelili Azerbajdžanac Oleg Stepko i Slovenac Sašo Bertoncelj s po 15.000.

Inače, u Dohi je nastupio još jedan Osječanin, 21-godišnji Renato Prpić iz Inove-gim koji je također na konju s hvataljkama u kvalifikacijama zauzeo 20. mjesto (13.200) od 26 natjecatelja, dok se hrvatska gimnastika okitila i broncom Marija Možnika, koji je na svojoj preči bio iza Japanca Maena i Britanca Watsona.

Izvrstan ulazak u sezonu najavljuje visoke Seligmanove ambicije i u 2016., a svim ljubiteljima gimnastike predstavlja najbolju pozivnicu pred 8. “Grand prix Osijek 2016. – Žito Challenge Cup”, koji se od 28. travnja do 1. svibnja održava u Gradskom vrtu, a u okviru kojeg, uz vrhunsku gimnastiku, organizatori pripremaju i mnoštvo zanimljivih događanja koji će, sada već ovom tradicionalnom hepeningu, zasigurno pridodati novu dimenziju. Prethodno, najbolje svjetske gimnastičar(k)e očekuju još dva turnira Svjetskog kupa, onaj kojemu je već od 31. ožujka do 3. travnja domaćin njemački Cottbus a potom i ljubljanski od 8. do 10. travnja.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti