Srbić: Nastupom na PH u Osijeku pokazujem klincima da sam krenuo s istog mjesta i da sam i dalje isti kao i oni 

Gimnastičko društvo Osijek-Žito i dvorana Gradski vrt od sutra do nedjelje (2. – 4. lipnja) domaćini su Prvenstva Hrvatske u svim programima sportske gimnastike koje će u tri dana okupiti nešto više od 500 gimnastičarki i gimnastičara iz 35 hrvatskih klubova. 

Prvenstvo će sutra od 14 sati otvoriti najjači, apsolutni program ženske sportske gimnastike, prvo kadetkinje i mlađe juniorke, a od 17 sati i seniorke i juniorke predvođene našim reprezentativkama Tijanom Korent, Tinom Zelčić, Sarom Šulekić… 

U subotu su na programu muški i ženski univerzalni program (od 8:30), ženski slobodni program (11:45), od 14:00 muški apsolutni program kadeta i mlađih juniora te od 17:15 seniora i juniora gdje će nastupiti i naši najbolji gimnastičari, aktualno olimpijsko srebro i novopečeni prvak Europe Tin Srbić, Aurel Benović, Jakov Vlahek, Mateo Žugec, Marko Jovičić i brojni drugi.  

Nedjelja gdje program starta od 9 sati, rezervirana je za kompletan obavezni program te muški slobodni. 

„Meni i mojim kolegama iz reprezentacije ovo Prvenstvo Hrvatske je posljednja provjera za Svjetski kup u Osijeku koji nas čeka već sljedećeg tjedna. Na Državnom ću probati novu vježbu, ne najjaču, ali s novim elementom na početku vježbe „Stalder Rybalko“, koji sam i u prošlom olimpijskom ciklusu ubacivao u jače vježbe. Idem isprobati kako ide to na natjecanjima. Za sada na treninzima ide super. Nadam se da će i na PH sve proći kako treba. Veselim se Prvenstvu Hrvatske, prije svega jer mislim da je to jako važno za sve klince i mlade koji će nastupiti u Osijeku, ali i za popularizaciju gimnastike. Da mi koji smo tu već godinama i koji ostvarujemo najveće svjetske rezultate nastupimo na PH zajedno s njima i da im pokažemo da smo i mi iz istog mjesta krenuli kao i oni i da im se to kasnije u životu može vratiti s velikim rezultatima. Drago mi je da nastupima na PH mogu pokazati svima da sam još uvijek zapravo isti kao i svi oni“, poručio je Tin Srbić.

Tekst: Hrvatski gimnastički savez

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti