Sportski dan za djecu s oštećenjem sluha

Neki sportski događaji nemaju natjecateljski karakter, ali ih je u svakom slučaju lijepo organizirati i popratiti. Takav je, primjerice, bio i Sportski dan za djecu i mlade s oštećenjem sluha (18. veljače) u organizaciji Hrvatskog sportskog saveza gluhih, upriličen u prigradskom naselju Višnjevac. Prijavilo se 20-ak mladih iz grada na Dravi i naše okolice, a pridružile su im se ekipe iz Zagreba, Varaždina i Čakovca. Treneri su tom prilikom demonstrirali nazočnima osnove sportske gimnastike, rukometa i badmintona, a posebni su gosti bili Ivan Pajić i Kristina Dovydaityte-Pajić. 

Zahvala ide Osječkom športskom savezu gluhih, Zajednici osječkog sporta i Športskoj zajednici Osječko-baranjske županije koji su se iskazali kao dobri domaćini te su pomogli u uspješnom provođenju programa. To se odnosi i na OŠ Višnjevac i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek čiji su volonteri bili uz djecu i na kraju im održali kraću prezentaciju iz prve pomoći. Također, hvala i roditeljima i njihovoj djeci bez kojih ovaj događaj zasigurno ne bi protekao u tako dobrom ozračju i atmosferi. Iz Hrvatskog sportskog saveza gluhih posebno zahvaljuju Gradu Osijeku te pojedinačno predsjedniku ZOS-a Ivanu Kosu i direktoru Športskih objekata Robertu Seligmanu. S njima je obavljen i konkretan razgovor o budućnosti sporta gluhih u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, sa željom da se djeci s oštećenjem sluha osigura prijeko potrebna podrška na njihovom sportskom putu.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Dizači Osijeka treći u Hrvatskoj

Dizački dan u osječkom Avenue Mallu, u dvorani Tauros strenght&conditioning, prošao je u znaku Kluba dizača utega Osijek. Oni su u trećem, ujedno i posljednjem