,

Sportaši u poslovnom svijetu

„Uspješna karijera nakon sportske karijere – sustav podrške u zapošljavanju sportaša na regionalnoj i lokalnoj razini“, naziv je panel-rasprave, održane ovoga utorka u VIP salonu Sportske dvorane Gradski vrt. Organizatori su bili Zajednica osječkog sporta i Športska zajednica Osječko-baranjske županije, a na inicijativu Karijernog centra pri Hrvatskom olimpijskom odboru. Odazvao se veći broj sportaša, sportskih djelatnika i gospodarstvenika, a uvodna su, zanimljiva predavanja održale izv.prof.dr.sc. Romana Caput-Jogunica, predsjednica Komisije za dual karijeru HOO-a i naša proslavljena olimpijka Snježana Pejčić, voditeljica Karijernog centra. 

Zanimljivi i kvalitetni panelisti

Panelisti su u prvom krugu rasprave bili Vedran Zrnić, nekadašnji rukometni reprezentativac i sportski direktor RK Nexe, Alen Nađsombat iz marketinške Agencije SMART, Dalibor Pospišil, vlasnik Skripte i dugogodišnji sportski djelatnik u futsalu te Ivana Maltašić iz Gimnastičkog društva Osijek-Žito, voditeljica poslovanja Sokol centra. U drugom krugu svoja su iskustva i zapažanja nazočnima prenijeli vrhunski gimnastičar i direktor Športskih objekata Robert Seligman, bivši hrvatski nogometni reprezentativac Marko Babić i nekadašnja istaknuta veslačica, sada tajnica Školsko-sportskog saveza Osječko-baranjske županije Mirna Rajle-Brođanac. Govorilo se, dakle, o politici zapošljavanja sportaša i mogućnostima njihova usavršavanja i napredovanja u sredini u kojoj živimo. 

Korisna iskustva i savjeti

Mogla su se čuti korisna iskustva na ovu uvijek aktualnu temu, konkretni prijedlozi glede obrazovanja sportaša i tijekom i po svršetku njihovih sportskih karijera, kao i o prilagodbi novom načinu i stilu života, općenito. Pričalo se i o razumijevanju poslodavaca za potrebe profesionalnih sportaša u njihovom radnom okruženju i potencijalnim problemima na koje obostrano nailaze. Kvalitetno i nesmetano usklađivanje poslovnih i sportskih obveza također je bilo aktualno tijekom jednosatnog ugodnog druženja, uz poneko ispričano iskustvo o traženju posla, odnosno stjecanju određenih zvanja izvan svijeta natjecateljskog sporta. Inače, Hrvatski olimpijske odbor ovakve panele ima diljem Hrvatske i svugdje su naišla na kvalitetan odaziv i zanimanje aktualnih i bivših sportaša. 

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Karlovčani odnijeli bodove iz Zrinjevca

Rukometaši Osijeka nisu uspjeli nastaviti domaći pobjednički niz. U 11. kolu Paket24 Premijer lige poraženi su u dvorani Zrinjevac od Karlovca 30:24 (13:9) te su

Osječanke bolje i od Splita

Sada već lijepu seriju pobjeda imaju odbojkašice Osijeka. U dvorani Gradski vrt proteklog vikenda „pala“ je ekipa Splita i to je treći pun pogodak u