Sportaš grada Osijeka

Nagrade za najuspješnijeg sportaša grada Osijeka aktualne su još od 1982. godine i predstavljaju najdugovječnije priznanje koje se dodjeljuje najuspješnijim sportašima s područja Grada. U konkurenciji za najuspješnijeg sportaša Grada Osijeka za 2022. godinu bilo je osam istaknutih pojedinaca. Laureat je Ivica Ivušić koji je sve donedavno branio boje NK Osijek. Evo tko je bio nominiran i zbog čega: 

Ivica Ivušić (NK Osijek) – bronca sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru i više uspješnih nastupa za najbolju selekciju Hrvatske u važnim natjecateljskim utakmicama. Standardan i pouzdan na vratima Bijelo-plavih. 

Aurel Benović (GD Osijek Žito) – zlato na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku u vježbi na parteru, srebro u Cottbusu i bronca u Dohi. Na Svjetskom prvenstvu je bio 11., a na državnom prvenstvu je zauzeo drugo mjesto.

Tino Busak-Vidaković (MOK Mursa Osijek) – sa svojim klubom je bio viceprvak Hrvatske i sudionik finala Hrvatskog odbojkaškog kupa. Izboren i nastup u šesnaestini finala Kupa CEV-a. Tino ima i status hrvatskog reprezentativca. 

Mikael Golubović (Kickboxing klub Sveti Duh) – 3. mjesto na Europskom prvenstvu u full contactu u kategoriji + 94 kg, dvostruki prvak Hrvatske u full contactu i light contactu, uz još dvije osvojene medalje.

Ivan Horvat (AK Slavonija Žito) – viceprvak Balkana u skoku s motkom i dvostruki osvajač zlatne medalje na atletskim prvenstvima Hrvatske, na otvorenom i u dvorani. 

Luka Pratljačić (BK Osijek) – 2. mjesto na Silver Belt turniru u kategoriji +91, treći na Svjetskom studentskom prvenstvu u borilačkim sportovima. 

Robert Seligman (GD Osijek Žito) – pobijedio u finalu Svjetskog kupa u Osijeku na konju s hvataljkama, 13. na Europskom gimnastičkom prvenstvu i prvak Hrvatske. 

David Šain (VK Iktus) – veslački prvak Hrvatske u disciplini samac, u finalu natjecanja na ergometru zauzeo drugo mjesto.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti