Splićanin Mikrut posebno uživao u Osijeku

Osijek nije „od jučer“ teniski centar u Hrvatskoj. U našem gradu puno je poklonika ovoga sporta, isto tako i dosta onih koji ga aktivno ili rekreativno igraju, a da se mogu pogledati i kvalitetni mečevi ponovno smo se uvjerili proteklog tjedna. U Perivoju kralja Tomislava igralo se i u muškoj i u ženskoj konkurenciji u okviru ITF World Tennis Toura nagradnog fonda 25.000 dolara. Bilo je puno zanimljivih dvoboja, a na kraju su najveće zadovoljstvo imali pobjednici – Luka Mikrut i Anca Alexia Todoni.

Mladi je Splićanin i nedavno u gradu na Dravi imao dosta uspjeha, kada je na svibanjskom turniru osvojio naslov u konkurenciji parova. Sada je to ponovio u tandemu s našim sugrađaninom Matejom Dodigom, a tomu je dodao i onaj, još slađi pojedinačni naslov. U finalu je Luka bio bolji od Argentinca Valerija Aboina, 457. tenisača svijeta koji je imao status drugog nositelja. U gemovima je bilo dvaput po 6:4.

„Prije nekoliko mjeseci sam ovdje osvojio jedan pokal, dok sam u singlu zaustavljen u polufinalu. Već tada sam razmišljao kako novim dolaskom u Osijek želim taj naslov, svoj prvi ITF trofej u karijeri. „Rastao“ sam svakim novim nastupom, osjećao se zaista dobro i samouvjereno, igre su bile sve bolje i otišao sam do samoga kraja“, zadovoljno je istaknuo Mikrut.

Što se tiče djevojaka, najviše je pokazala Rumunjka Anca Alexia Todoni. Imala je ozbiljnu prepreku u polufinalu kada je eliminirala Kaštelanku Tenu Lukas, a kvalitetu i dobru formu je potvrdila i u finalnom dvoboju s Makedonkom Linom Gjorčeskom. Po setovima je bilo 6:4, 6:3. Publika je imala prigodu vidjeti i nekoliko osječkih tenisačica za koje možemo reći da su im nastupi na ovakvim turnirima značajno iskustvo, bez obzira što u jakoj konkurenciji nisu uspjele proći kvalifikacije.

Dodajmo na kraju da je organizator TK Tennis Talents Osijek još jednom „pokupio“ pohvale i sudionika i supervizora koji odlučuju o takvim domaćinstvima. Stoga smo sigurni kako će se u Perivoju i sljedećih godina okupljati respektabilno tenisko društvo iz raznih krajeva svijeta.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti