Special Power League ponovno u Osijeku

U Osijeku će predstojećeg vikenda, 2. i 3. prosinca, biti održan 22. turnir Special Power League za djecu i mlade s teškoćama u razvoju. Inače, skraćenim nazivom SPL utemeljena je 2018. godine i pokrenuta od strane Udruge Akademija zdravog življenja, a pridružili su joj se Hrvatski nogometni savez, Hrvatski rukometni savez, Zaklada Mateo Kovačić i još nekoliko udruga za Down sindrom iz najvećih hrvatskih gradova. U našem je gradu u tom smislu vrlo aktivan Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark, a aktivno su u cijelu priču uključeni i neki nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske i inozemstva, pa tako i NK Osijek koji također ima svoju ekipu. U subotu i nedjelju u dvorani Gradski vrt okupit će se devet momčadi: Istra 1961, Hajduk, Slaven Belupo, Dinamo, Rijeka, Lokomotiva, GOŠK Dubrovnik, Sloga Čakovec i Osijek s više od stotinu sudionika.

Dva su ovakva turnira do sada održana u gradu na Dravi i to u veljači i studenome 2019. godine. Temeljna ideja je senzibiliziranje javnosti i motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo. Special Power League je osmišljena temeljem činjenice da takva djeca nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom koji zbližava osobe sa sličnim smetnjama, omogućava razmjenu iskustava i sklapanje novih prijateljstava te povećava razumijevanje prema teškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju. Posebni promotor SPL-a je hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić, a ovaj je projekt nagrađen kao jedna od najboljih inicijativa za osobe s invaliditetom od strane UEFA-e.

Foto: Udruga Akademija zdravog življenja

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat