Smotra sporta i plesa na Trgu slobode

Ozbiljno je prijetila kiša, no subotnji je planirani program na Trgu slobode ipak u cijelosti održan. Riječ je o prigodnom obilježavanju Europskog tjedna sporta, što je već godinama postala tradicija i praksa u više hrvatskih gradova, pa tako i u Osijeku. Okupili su se članovi brojnih gradskih sportskih kolektiva koji su prezentirali neke od svojih aktivnosti ili barem usmeno, s obzirom na prostor, pojasnili ono najvažnije znatiželjnicima koji su se raspitivali prilazeći postavljenim štandovima i „punktovima“. Zajednički su organizatori bili gradski Savez za sportsku rekreaciju Sport za sve i Zajednica osječkog sporta.

Sve su pratili nastupi djevojčica i djevojaka iz nekoliko osječkih plesnih skupina, što je dodatno uljepšalo ovu manifestaciju koja je završila kraćom zajedničkom šetnjom najužim centrom Osijeka. Upravo je poanta cijele ove pozitivne priče u pokretu, odnosno učestalom vježbanju koje zasigurno pridonosi zdravom načinu života. Svaka vrsta tjelesne aktivnosti je dobro došla, posebice u vrijeme kada je životni ritam ubrzan, a sport je, generalno govoreći, itekako važan da bismo se generalno osjećali dobro i održavali formu i kondiciju. Svatko uvijek može pronaći nešto za sebe, ono što mu najviše odgovara, bitno je – pokrenuti se. Vježbalo se u subotu i na Trgu slobode, a animatorica je bila instruktorica fitnesa Gabrijela Ivanković. U svakom slučaju, svi skupa smo se malo razgibali, pa je i vikend nekako odmah postao zanimljiviji.

FOTO: Gradski savez za sportsku rekreaciju Sport za sve Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle