Slavili Austrijanac i Slovenka, uz pohvale organizatorima

Puna dva tjedna igrao se vrlo dobar i zanimljiv tenis na odlično pripremljenim terenima u  Perivoju kralja Tomislava. Prvo su na ITF turniru Osijek Open (25.000 dolara) svoje mogućnosti prezentirale djevojke iz dvadesetak zemalja s tri kontinenta, a potom se igralo u muškoj konkurenciji. U gostima su nam bili tenisači iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske, Austrije, Italije, Češke, Egipta, Indije, Japana, Argentine i Australije, uz devetoricu predstavnika Hrvatske. Najviše uspjeha imao je 23-godišnji Austrijanac Neil Oberleitner (644. na ATP listi) koji je u finalu svladao bolje plasiranog Egipćanina Mohameda Safwata (508.) sa 6:4, 6:3 u setovima.  

„Bilo je ovo lijepo iskustvo za mene. Mogu zaista reći da sam uživao u Osijeku koji mi se baš svidio kao grad, a uvijek je zadovoljstvo osvojiti neki turnir. Probao sam vašu hranu, sve mi je bilo super i rado bih se ovdje vratio. Što se tenisa tiče, naravno da sam zadovoljan, odigrao sam nekoliko teških mečeva s hrvatskim igračima i to je za mene bio vrlo uspješan tjedan“, rekao je Oberleitner.  

U onom prvom tjednu nastupile su tenisačice među kojima ih je bilo dvadesetak iz kruga 300 najboljih na svijetu. Slavila je Slovenka Veronika Erjavec koja je 290. na WTA ljestvici, nakon pobjede u završnom meču protiv naše Tene Lukas (233. mjesto) sa 7:6, 6:2. U ženskim parovima najbolje su bile Dominika Šalkova i Julie Struplova, dok su kod muškaraca slavili naši Zvonimir Babić i Luka Mikrut.  

„Mislim da se svi na kraju možemo složiti s ocjenom da smo imali dva odlična turnira, jedan za drugim, na vrlo visokoj razini kvalitete. Ugostili smo tenisačice i tenisače iz raznih krajeva svijeta koji su nam na odlasku govorili kako im je bilo jako ugodno u našem gradu, pa je to svakako i turistička promidžba. Želja nam je da se ovi turniri pretvore u tradiciju, da su svake godine u kalendaru svjetske teniske federacije jer se pokazalo puno dobrih stvari. Jedna od njih je svakako i prilika mladim djevojkama i dečkima da se okušaju u ovakvoj konkurenciji. Drago mi je prvenstveno što je sve prošlo baš onako, kako smo i priželjkivali i to nam puno znači za sve ono što nas očekuje u sljedećim godinama“, poručio je Ante Brnić, predsjednik TK Tennis Talents Osijek koji je uz potporu HTS-a organizirao ovogodišnji Osijek Open.

Foto: Robert Berton

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti