“SKI FIT” za skijaše rekreativce

Budući da je gimnastički sport idealna baza kondicijskog treninga koji čini osnovu kvalitetne skijaške pripreme, Gimnastičko društvo Osijek-Žito od ove jeseni kreće s programom kondicijske pripreme za skijaše rekreativce „SKI FIT“.

Veliki broj skijaša rekreativaca ne pridaje pažnju pravovremenoj pripremi za izlazak na skijaške staze, a rezultat toga je brzo umaranje, loša skijaška izvedba, a u najgorem slučaju dolazi do ozljeda i odustajanja od aktivnog boravka na stazi. Skijanje je sport izrazito visokih motoričkih zahtjeva, a svi oni koji žele uživati u ovom atraktivnom sportu trebali bi na vrijeme krenuti s kvalitetnim kondicijskim treningom koji će ih pripremiti na sve fizičke izazove. Osim temeljne kondicijske pripreme, program će sadržavati i veliki broj situacijskih vježbi za ovladavanje skijaških pokreta i snalaženje u realnim situacijama na stazi.

„SKI FIT“ kreće od 1. listopada 2019. g. u Sokol Centru (Kralja Zvonimira 5), a treninzi će se održavati utorkom i petkom (po 60 minuta) od 21 sat.

Glavni cilj „SKI FIT“ programa je sve zainteresirane što bolje pripremiti za nadolazeću skijašku sezonu, a uključivat će:

  • dinamične vježbe pokretljivosti koje unapređuju gibljivost tijela
  • vježbe koordinacije i funkcionalne vježbe stabilizacije trupa, zdjelice i koljena
  • vježbe jačanja mišića cijelog tijela s posebnim naglaskom na mišiće trupa, leđa i nogu
  • situacijske vježbe s ciljem ovladavanja naprednih skijaških pokreta

Dodatne informacije možete dobiti na telefonski broj 091 586 1012.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti