Sjajna sezona Marina Županovića!

Na početku aktualne sezone, osječki je paraatletičar Marin Županović (1978. godište) najavio kako bi ovo mogla biti njegova godina. Sudeći na osnovu dosadašnjih nastupa i osvojenih medalja, očito je bio u pravu i svoj je optimizam potvrdio odličnim rezultatima. Nakon uspjeha kojega je ostvario na Grand Prixu u talijanskom Jesolu, član AK Slavonija Žito bio je još uvjerljiviji na Otvorenom prvenstvu Srbije, održanom u Kruševcu. Osvojio je prvo mjesto u bacanju koplja u svojoj kategoriji F54, a osim zlatnim odličje može se pohvaliti i najduljim hicem u karijeri 21,93 metra kojim je postavio i novi državni rekord.  

To je svakako rezultat vrijedan pozornosti i na europskoj, odnosno svjetskoj razini, o čemu svjedoči i trenutna ljestvica najboljih ovosezonskih ostvarenja diljem Globusa. Naime, Županović je u tom poretku na visokom, osmom mjestu uz stalnu tendenciju da bude još bolji i uspješniji. U tomu mu zasigurno umnogome pomažu i njegovi treneri Zoran Tadić i Krešimir Dumančić.  

„Naravno da sam prezadovoljan. Samo sam u trećoj seriji imao slabiji izbačaj, sve drugo je bilo baš na visokoj razini. Peti je hitac završio na daljini 21,93 i to je za sve konkurente bilo nedostižno. Imao sam još dva hica koja su otišla preko 20 metara, u četvrtoj i šestoj seriji, tako da je sve išlo i bolje od očekivanog iako osobno uvijek vjerujem u sebe i svoje mogućnosti. Imam sada i državni rekord, sve više ciljeva ispunjavam ove sezone“, rekao je Marin.  

Na kraju je dodao kako mu je najveći izazov plasman na Paraolimpijske igre iduće godine. Gledajući kako napreduje i koje rezultate ostvaruje u posljednje vrijeme, sve smo više uvjereni kako će i taj san pretvoriti u stvarnost, što mu svakako i želimo!

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti