Sjajna Mia Wild dvostruka juniorska prvakinja Balkana

Mia Wild ne prestaje oduševljavati svojim sjajnim atletskim postignućima. Mlada atletičarka Slavonija-Žita sjajnu je formu ove zime potvrdila i na Dvoranskom juniorskom prvenstvu Balkana koje se održalo u Beogradu, a na kojem se okitila s dvije zlatne medalje. Mia je slavila na 60 m s novim juniorskim hrvatskim rekordom (7.35 sekundi), a bila je najbrža i na 60 m s preponama (8.21). Time je znatno pridonijela ukupnom ekipnom uspjehu Hrvatske koja je s ukupno osam osvojenih medalja zauzela drugo mjesto, iza domaćina Srbije. Također, mlada je Nuštarka jedina uz domaću natjecateljicu Angelinu Topić uspjela slaviti u dvije discipline.

Lani je Mia bila mlađejuniorska prvakinja Balkana na 100 m s preponama, dvoranskog u tom uzrastu nema, pa su ovo i njene prve dvije dvoranske medalje s ovog natjecanja. I odmah zlatne. Jasno je kako su ovi rezultati razlog za veliko zadovoljstvo nje i njenog trenera Saše Šešuma, koji je naglasio kako u njoj još ima prostora za napredak.

„Ne znam više ni sam koji joj je ovo rekord po redu. Sada je rekord na 60 m popravila za stotinku sekunde. Što se tiče te utrke na 60 m, sve je prošlo po planu, dok je na 60 m s preponama imala nešto lošiji start pa je i rezultat bio 8.21, nešto slabiji od njenog osobnog rekorda (8.12.). Znamo gdje ima prostora za napredak, idemo dalje, „ganjamo“ pa ćemo vidjeti gdje ćemo doći“, prenosio je dojmove s nastupa u Beogradu Saša Šešum, pojasnivši i kako je forma bila tempirana za nedavno Dvoransko juniorsko prvenstvo Hrvatske te skorašnji Beograd Indoor miting, koji je na rasporedu sljedećeg tjedna. Tamo će Mia nastupiti odmah nakon što ove subote odradi i nastup na Seniorskom dvoranskom prvenstvu Balkana u Istanbulu. Iz Slavonija-Žita uz nju će ići i Lorena Faktor i Ivan Horvat, uz pratnju trenera Šešuma.

A on nema nikakvih primjedbi na način kako protječu prvi tjedni Mijine juniorske karijere.

„Apsolutno sam zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, ide sve po planu. Od kraja prošle sezone, kada je završila mlađejuniorsku karijeru, gdje je bila prva na svjetskim tablicama i druga svih vremena s onih 8.13 na 60 m s preponama, sve je kako smo zamislili i priželjkivali. Sad već ima 8.12 na juniorskim preponama, samo stotinku sporije od državnog rekorda, a tek je ulazna juniorka.“

Dvoranski dio sezone bliži se kraju, Miju čekaju sigurno još barem tri nastupa, a onda će se okrenuti pripremi za otvoreni dio sezone u kojem je prvi cilj – Peru.

„Sad nam slijedi prvo Seniorsko dvoransko prvenstvo Balkana u Istanbulu pa Beograd Open i onda sljedeći vikend Seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske. To je onda kraj zimskog dijela sezone, osim ako ne istrčimo normu za Svjetsko prvenstvo u Glasgowu. No, bliže je Europskom prvenstvu u Rimu, ako se povežu rezultati na otvorenom s ovima iz dvorane. Trebaju nam tri-četiri dobre utrke i nije ništa daleko. Ali sve radimo bez imperativa, njoj je za otvoreni dio sezone glavni cilj Svjetsko juniorsko prvenstvo u Limi u kolovozu, a sve ostalo ako uspijemo ostvariti bit će samo „šlag na tortu“, zaključio je Saša Šešum, trener Mije Wild.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti