Sezona odrađena bez stresa, uz afirmaciju mlađih igračica

Rukometašice Osijeka još su na odmoru između dviju sezona. Zasluženom, nakon što su prošlu odradile bez puno stresa, osiguravši nastavak natjecanja u najjačem državnom rangu. Osječanke su lani zauzele desetu poziciju u konkurenciji 14 klubova, no vrlo blizu sredini tablice koja im je izmaknula zbog nekoliko nepotrebno ispuštenih bodova.

Istaknuo je to i trener ŽRK Osijek Tomislav Rešicki naglasivši da je njegova ekipa ispunila još jedan cilj – afirmaciju mlađih igračica.

“Prvi i osnovni zadatak bio je ostanak u ligi, a drugi afirmacija što više mladih djevojaka. Taj prvi dio ostvaren je bez nekih većih stresova. Imali smo jako dobar start u prvih sedam kola, a onda smo možda malo i poletjeli svi skupa u ambicijama. Mislim da je nakon toga bilo neko realno stanje. Po meni smo trebali imati tri boda više, a s tim bismo bili i tri mjesta bolje plasirani. No, dobro, dobili smo nekoliko djevojaka u ozbiljnijoj ulozi kao što su Mia Jozanović, Tea Strusa, a pomalo i Lea Vuković. Za iduću sezonu opet će biti cilj da se barem još dvije-tri mlađe igračice afirmiraju te da mogu konkurirati što više u Prvoj ligi.”

Ljetnu stanku u osječkom ženskom rukometnom prvoligašu koriste za definiranje kadra za narednu sezonu i za trenera Rešickog odlična je vijest da već sada zna na koga će moći računati.

“Vratila nam se vratarka Magdalena Brkić, koja će nam biti dosta veliko pojačanje, a još je važnije da smo produžili ugovore s praktički svim djevojkama. Pripreme će početi 31. srpnja, odradit ćemo ih u Osijeku, a tijekom njih odigrat ćemo barem sedam utakmica. Neke su već sigurne, poput dvije s Pečuhom, a za ostale očekujemo potvrdu u narednim danima.”

Nije isključeno da se kadar i dodatno ojača, no Rešicki je zadovoljan što je potvrđen i ostanak iskusnih Dore Lacković te Josipe Paule Jerčinović.

“Pregovaramo s još dvije djevojke, desnim krilom te mladom vanjskom igračicom. Drago mi je da su Dora i Josipa prihvatile igrati i narednu sezonu, u kojoj namjeravamo mladim igračicma pružiti još više prilike. No, opet nam je bitno da su njih dvije tu kao neka vrsta džokera koje možemo koristiti u ključnim situacijama.”

Ambicije naredne sezone bit će pokušati napraviti realni iskorak, a to je sigurnost sredine tablice.

“Teško je predvidjeti što nas čeka naredne sezone, kad je u drugim klubovima dosta neizvjesna situacija. Gledamo prvenstveno sebe i zato nam je bilo najvažnije zadržati igračice te se dodatno pojačati na pozicijama koje bi nam mogle biti problematične. Naravno da je prvi cilj ostanak u ligi, ali mislim da svojim iskustvom i kvalitetom po meni možemo u sredinu tablice, od šestog do osmog mjesta, gdje nam je mjesto. Bitna nam je financijska stabilnost kluba i da nemamo stresa oko ostanka” – poručio je trener ŽRK Osijek.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti