Seligman srebrni u Szombathelyju

Na natjecanju Challenge Cupa u mađarskom Szombathelyju (2.-4.10.), prvom međunarodnom turniru u sportskoj gimnastici nakon koronastanke, svoj prvi nastup nakon osam mjeseci imao je član GD Osijek-Žito Robert Seligman. Pokazalo se da dugačka pauza (uvjetovana i ozljedom šake na turniru u Melbourneu početkom godine) nije ostavila traga na najboljem osječkom gimnastičaru koji je osvojio srebrnu medalju na konju s hvataljkama s ocjenom 14.350. Naslov pobjednika osvojio je Kazahstanac Nariman Kurbanov (14.600), a korak do medalje ostao je drugi hrvatski finalist u ovoj disciplini Filip Ude, koji je završio četvrti (14.000).

Hrvatska gimnastika bila je još uspješnija drugog finalnog dana nadmetanja kada su Zagrepčani Christina Zwicker (greda) i Tin Srbić (preča) osvojili zlatne medalje.

Seligmanov uspjeh odlična je najava nadolazećeg Europskog prvenstva za seniore i juniore koje bi se trebalo održati krajem godine (9.-13.12.) u Bakuu (Azerbajdžan), što je zasad pod znakom upitnika zbog ratnog stanja na tom području.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti