Seligman srebrni u Szombathelyju

Na natjecanju Challenge Cupa u mađarskom Szombathelyju (2.-4.10.), prvom međunarodnom turniru u sportskoj gimnastici nakon koronastanke, svoj prvi nastup nakon osam mjeseci imao je član GD Osijek-Žito Robert Seligman. Pokazalo se da dugačka pauza (uvjetovana i ozljedom šake na turniru u Melbourneu početkom godine) nije ostavila traga na najboljem osječkom gimnastičaru koji je osvojio srebrnu medalju na konju s hvataljkama s ocjenom 14.350. Naslov pobjednika osvojio je Kazahstanac Nariman Kurbanov (14.600), a korak do medalje ostao je drugi hrvatski finalist u ovoj disciplini Filip Ude, koji je završio četvrti (14.000).

Hrvatska gimnastika bila je još uspješnija drugog finalnog dana nadmetanja kada su Zagrepčani Christina Zwicker (greda) i Tin Srbić (preča) osvojili zlatne medalje.

Seligmanov uspjeh odlična je najava nadolazećeg Europskog prvenstva za seniore i juniore koje bi se trebalo održati krajem godine (9.-13.12.) u Bakuu (Azerbajdžan), što je zasad pod znakom upitnika zbog ratnog stanja na tom području.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske