Seligman i Đerek zlatni u Osijeku

Hrvatska gimnastika imala je sjajnu prezentaciju na 11. “DOBRO World Cup Osijek 2019”. Jedina zemlja koja je dobila pobjednika i u muškoj i ženskoj konkurenciji bila je upravo Hrvatska, a na najviša pobjednička postolja uspeli su se Osječanin Robert Seligman i Splićanka Ana Đerek. Ovogodišnji turnir zasigurno će ostati u pamćenju ljubiteljima sporta koji su tijekom vikenda pohodili lijepo popunjeni Gradski vrt u kojem je vladala sjajna atmosfera.

Nakon prvog mjesta u kvalifikacijama, kojim je potvrdio formu i status prvog favorita na konju s hvataljkama, Seligman je bio još kvalitetniji u finalu i s konačnom ocjenom 14.533 uzeo svoje prvo osječko zlato u karijeri.  Iza Roberta su ostali Rus Nikolai Kuksenkov (14.300) i Azerbajdžanac Ivan Tikhonov (14.000). Ovo je bila ukupno šesta medalja najboljeg osječkog sportaša u rodnom gradu, nakon četiri srebrne i jedne brončane medalje. Drugog finalnog dana najviše se očekivalo od europskog viceprvaka na preči Tina Srbića koji je u velikoj želji da osječkoj publici predstavi novu, težu vježbu od dosadašnje pao sa sprave i natjecanje okončao tek na 6. mjestu s ocjenom 12.933 (pobjednik Rus Aleksej Rostov s 13.733). No njegov kiks nadoknadila je 20-godišnja Ana Đerek koja je na parteru ubilježila prvu pobjedu u Osijeku i drugu u karijeri (13.033), ispred Ukrajinke Angeline Radivilove s istom ocjenom i Rumunjke Alexandre Mihai (12.933). Ana je, inače, zamalo osvojila još jednu medalju jer je na gredi završila na 4. mjestu, gdje je Radivilova bila pobjednica.

Inače, Hrvatska je u Gradskom vrtu imala šest finala, a među finalistima se našao i drugi član GD Osijek-Žito, 18-godišnji Aurel Benović, koji je nakon izvrsnog nastupa u kvalifikacijama (4. mjesto), u subotnjem finalu završio kao sedmi (13.767, pobjednik Izraelac Dolgopyat s 15.300), no time je izborio svoj prvi finalni nastup u drugom osječkom pokušaju potvrdivši izniman potencijal.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Rođendanski derbi na Opus Areni

Ove subote, na Dan grada Osijeka, na Opus Areni bit će odigran još jedan nogometni derbi. Osijek je domaćin Rijeci u 17. kolu SuperSport Hrvatske