Sabolek poziva sugrađane da se bave veslanjem

Naš mladi sugrađanin Ivan Sabolek jedan je od dobitnika Trofeja Kuna kojim se nagrađuju mladi uspješni sportaši za svoja rezultatska dostignuća. Rođen je 18. ožujka 2006. u Osijeku i član je Veslačkog kluba Iktus u kojem ostvaruje lijepe uspjehe. To potvrđuje i lanjski trijumf na državnom prvenstvu za lake seniore, naslov prvaka i u konkurenciji mlađih juniora u četvercu bez kormilara kao i treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske u istom dobnom uzrastu u dvojcu „bez“, također s klupskim kolegom Androm Čokolićem.

„Počeo sam trenirati veslanje prije četiri godine, a prije toga sam se samo nakratko okušao u nogometu, ali nije to bilo ništa ozbiljno. Odlučio sam sjesti u čamac, nitko me na to nije posebno nagovarao, nego sam čuo da je to zanimljiv sport u kojem bih se mogao dobro snaći. I zaista je tako. Za nas mlade je, rekao bih, idealan, dobro se trenira, puno i putuje, tako da bih ga svima preporučio. Prvo sam vježbao pod nadzorom Jasminke Kraljević-Čolić koja mi je bila trenerica u kadetima za četverac i dubl, a potom sam došao „u ruke“ Krešimira Ižakovića. U mlađim juniorima i sada u juniorima moje su osnovne discipline četverac sa i bez kormilara te osmerac“, započeo je Ivan svoju sportsku priču.

Saboleka nadolazećeg vikenda očekuje i najveći ovogodišnji izazov – juniorska smotra najboljih u Hrvatskoj koja će biti održana u Zagrebu.

„Najviše sam fokusiran na utrke u osmercu. Očekujem dosta dobre rezultate jer smo naporno trenirali. Bili smo i tjedan dana na pripremama na Paliću i mislim da spremni dočekujemo ovo natjecanje. Prilično sam samouvjeren, nadam se najboljem, pa ćemo vidjeti. Još ću nastupiti u četvercu „bez“ i s kormilarom, gdje također želimo nešto značajnije napraviti“.

Bio je sretan kada se na proglašenju najboljih sportaša Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije i on našao među laureatima.

„Znam da su i ranije neki veslači osvajali tu nagradu. Nažalost, nisam bio na samoj dodjeli priznanja, budući da smo baš tada imali natjecanje, pa je Kunu umjesto mene preuzela moja mama. Naravno da sam zadovoljan i ponosan. Moj uspjeh u sportu je prepoznat i nagrađen, to mi je svakako dodatni motiv za dalje“.

Učenik je Prirodoslovno-matematičke, odnosno Treće gimnazije. U rujnu će krenuti u treći razred, a školske i sportske obveze dobro usklađuje.

„Vrlo dobar sam učenik, na pragu odličnog uspjeha. Više izostajem u školi nego na treninzima i hvala profesorima što imaju razumijevanja, kao i trenerima kada ne stignem doći na poneki trening. I još jednom bih pozvao sve one naše mlade sugrađane koji se još nisu odlučili kojim sportom se baviti, neka dođu na veslanje. I cure i dečki. Neka nam se pridruže u Iktusu“, završio je 17-godišnji Sabolek.

Ostale dobitnike možete pronaći ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti