Rukometni veterani u petak i subotu „okupiraju“ Zrinjevac

Prosinac je vrijeme kada se tradicionalno u dvorani Zrinjevac održava Međunarodni božićni rukometni turnir za veteranke i veterane. Ove je godine na rasporedu već 19. izdanje, koje ponovno organizira Veteranski rukometni klub Osijek, a tijekom dvodnevnog natjecanja (petak, subota) nastupit će sedam ekipa u konkurenciji veteranki te osam kod veterana.

U veteranskoj konkurenciji nastupit će domaćin VRK Osijek, Zlatne godine, Novi Sad 021, VRK Novska (skupina A), VRK Zadar, VRK Zagreb, VRK Maglaj i VRK Petrijevci (skupina B), dok su kod veteranki prijavljene Frajle, Balkan expres, ŽVRK Novska (skupina A), ŽVRK Osijek, ŽVRK Kutina, ŽVRK Cerna i ŽVRK Zaprešić (skupina B). Pravo nastupa imaju igrači stariji od 35, odnosno igračice starije od 30 godina, utakmice se igraju u trajanju od 15 minuta, a eventualna isključenja trajat će minutu. Nakon razigravanja po skupinama, uslijedit će ono za poredak, gdje će pobjednici skupina igrati finale za naslov, drugoplasirani za treće mjesto itd. Osim ekipnih i momčadskih nagrada, u obje konkurencije bit će proglašeni i najbolji strijelac, vratar(ka) te igrač(ica) turnira.

Sportski program turnira počinje u petak u 13 sati i trajat će do 19h, dok će se u subotu igrati od 10.30. Utakmice razigravanja za poredak na programu su od 15.30 sati, a finala u 17.35 (veteranke) i 18 sati (veterani). U subotu je u 13 sati i svečano otvorenje turnira uz postrojavanje svih sudionika, a nakon finalnih susreta i zajednička večera uz proglašenje pobjednika, podjelu nagrada i priznanja te zabavu. Ne treba dvojiti kako su se mnogi posebno pripremali upravo za to „treće poluvrijeme“.

Ulaz na oba dana je slobodan.

Foto: Veteranski rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti