Rukometašice priželjkuju iznenađenje u Zrinjevcu

Rukometašice Osijeka utakmicom protiv Bjelovara otvaraju drugu polovicu prvoligaške sezone. U subotnji ogled 14. kola u dvorani Zrinjevac (18 sati) Osječanke ulaze osokoljene prošlotjednom važnom pobjedom nad Rudarom, s kojom su malo odmaknule od zone ispadanja.

Hoće li napraviti dodatni pomak prema sigurnosti sredine tablice teško je očekivati, jer Bjelovarke u Zrinjevac stižu kao favoritkinje. Trenutno su trećeplasirana ekipa lige, a jedine bodove do sada ispuštale su protiv Podravke Vegete i Lokomotive.  No, na početku prvenstva osječke su rukometašice pružile vrlo dobar otpor u gostima kod Bjelovara, izgubivši sa samo četiri razlike, a nakon toga su odigrale i svoju najbolju utakmicu sezone, iznenadivši Lokomotivu. Time je ekipa Tomislava Rešickog pokazala da može parirati i najboljima, ali samo ako gotovo bez pogreške odrade susret.

„Očekujem da će biti napeto. Nema nam Katarine Borac koja je bolesna cijeli tjedan pa će braniti Magdalena Brkić, a tu je i Iva Ledenčan. Bjelovar je u samom vrhu i nemamo što izgubiti. Mislim da nismo bez šansi, ali samo ako smo na 120 posto. Trebamo igrati kao protiv Lokomotive, ili barem sa žarom kao protiv Labinjanki. To će već biti dovoljno da budem zadovoljan, a hoće li onda i rezultat biti na našoj strani ostaje za vidjeti. Teško, ali nije nemoguće“, pričao je u najavi susreta trener ŽRK Osijek koji se vrlo pohvalno izjasnio o kvalitetama gostujuće ekipe.

„One su sad igrale Europu, imale i putovanje u Nizozemku pa prošle srijede gostovanje u Splitu, a nakon toga u Sesvetama. Imaju malo jači ritam, ali imaju i širinu i rotaciju i ne vjerujem da će se umor osjetiti na utakmici. Izgubili su ove sezone samo od Podravke Vegete i Lokomotive, sve ostalo su dobili, većinom i glatko. Sigurno će na kraju sezone biti na diobi drugog i treće mjesta, čak mislim da su ove sezone najbliže drugom mjestu. Dobro su posložen klub, financijski nemaju problema, a imaju i vrlo kvalitetan kadar. Nešto im se i iskusnijih igračica vratilo i definitivno su jak izazov.“

Ipak, iako prihvaća da gošće stižu kao favoritkinje u Zrinjevac, Rešicki i njegova ekipa nemaju namjeru unaprijed izvjesiti bijelu zastavu.

„Recept za pothvat je praktički uvijek isti. Moramo maksimalno realizirati svoje situacije i što manje pokloniti suparnicama. Vratarke će ponovno dosta odlučivati, ali prije svega naša obrana. Ako ćemo biti pokretljivi, agresivni, kao što smo to bili prošle subote ili protiv Lokomotive, kada smo primili samo 22 pogotka, onda se imamo čemu nadati, sve je onda moguće, u suprotnom jako teško“, rekao je trener ŽRK Osijek uoči otvaranje druge polovice prvenstva.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti