Rukometašice pod imperativom pobjede dočekuju Rudar

Rukometašice Osijeka u subotu (17.30 sati) u dvorani Zrinjevac zatvaraju prvu polovicu prvenstva u Prvoj ligi. U 13. kolu dočekuju labinski Rudar protiv kojeg imaju imperativ pobjede s kojom bi dohvatile priključak s ekipama ispred, u sigurnijoj zoni.

Naime, Osječanke se trenutno nalaze na pretposljednjem, 12. mjestu sa šest bodova, a to je i posljednja pozicija koja vodi u niži rang. Za nešto ipak mirniji ulazak u drugi dio prvenstva potrebno je prekinuti bodovnu sušu, što očekuje i trener ŽRK Osijek Tomislav Rešicki.

„Definitivno imamo imperativ pobjede. Dobra je stvar što se treninzima ostatku ekipe priključila Ana Pehar koja će konkurirati za sastav pa ćemo imati malo proširenu rotaciju. Rudar se digao, kompletirao se i uigrao. Labinjanke su dobra, čvrst i iskusna ekipa s Jajčević, Miočinović, Mikulić… dobrim igračicama koje ih i vuku. Dobile su Dalmatinku u gostima, svladali su i Sesvete, prije toga i ŽARK Split tako da su sigurno u naletu i zanosu. Ali mi igramo kod kuće i svakako moramo tražiti bodove. Moramo ih pobijediti i uhvatiti priključak, ako nam previše odmaknu bit će ih teško stizati. S ovom bismo pobjedom uhvatili priliku vjerojatno odmaknuti Zametu, koji ima isti broj bodova kao i mi, te bismo tako izašli iz zone ispadanja.“

Mogle su Osječanke i ranije već napraviti, no u nekim su susretima propuštale prilike za povećanjem bodovnog salda. Posljednja je trenutno i najbolnija, jer su prošlog vikenda na gostovanju kod Koke u izjednačenom susretu imale u rukama bare bod te napad za pobjedu, ali su u nes(p)retnoj završnici ostale bez ičega.

„Prvenstveno bi nam psihološki značilo pa da smo u Varaždinu uzeli barem bod. To bi već bila druga priča. Posebno mi je krivo jer djevojke stvarno jako dobro treniraju, to nije floskula, i vidim napredak iz tjedna u tjedan, ali treba to okruniti i s bodovima. Da smo svladali sad Koku ili prije toga Split 2010 koji se nudio, dobile bi djevojke puno na samopouzdanju. Svjesne su i one stanja na tablici i koliko nam trebaju ti bodovi. Protiv Rudara će sigurno biti gusto jer i one će tražiti priliku za slavlje. Tko bude imao manje pogrešaka taj će pobijediti, a ja vjerujem da ćemo to biti mi“, poručio je trener ŽRK Osijek Tomislav Rešicki.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

U subotu 21. Memorijal „Marko Svrtan“

I ove godine, 21. prvi puta u kontinuitetu, Nogometni klub Olimpija organizira Memorijalni turnir „Marko Svrtan“ u spomen na tragično stradalog dječaka iz Škole nogometa Ljubičastih. Sudjelovat