Rukometašice Osijeka nastavak sezone otvaraju sa Splićankama

Završena je prvenstvena stanka u Prvoj ligi rukometašica koje ovog vikenda sezonu nastavljaju utakmicama 11. kola. Rukometašice Osijeka na otvaranju nove kalendarske godine u dvorani Zrinjevac u subotu (18 sati) će dočekati Split 2010 protiv kojeg će tražiti bodove za odmak od opasne zone.

Naime, Osječanke se trenutno nalaze na 11. mjestu, točno iznad zone ispadanja, ali nisu predaleko niti od petoplasiranih Splićanki koje na petom mjestu imaju samo tri boda više (uz utakmicu više). Više je to nego dovoljan motiv za ekipu Tomislava Rešickog koji je zadovoljan radom tijekom prvenstvene stanke.

„Najvažnije je da ovog posljednjeg tjedna nismo imali nikakvih negativnih događaja. Dobro smo ga odradili, baš sam zadovoljan kako su trenirale. Mislim da smo se dobro pripremili za prvi susret, iako dosta je tu upitnika na startu, zbog promjene trenera i kadra kod njih. Ali mi smo pripremali svoju igru i moramo biti prvenstveno koncentrirani na to. Moramo biti agresivni, igrati obranu kako treba te da nas i vratarke prate, a onda je sve otvoreno. Ako ne budemo igrali obranu kako treba onda nemamo šansi i sve su igračice toga svjesne. Većinu treninga ovog tjedna upravo smo posvetili toj fazi igre uz istrčavanje i neke taktičke stvari u napadu. Mislim da spremni dočekujemo nastavak sezone.“

Liga se i prije polovice prvenstva prilično podijelila, vodeći kvartet (Podravka Vegeta, Lokomotiva, Bjelovar, Zrinski) već se prilično odvojio, dok je posljednjeplasirani ŽARK Split bez ijednog boda. Preostalih osam ekipa razmjestilo se od 5. do 12. mjesta unutar samo četiri boda.

„Mislim da će cijela sezona biti izjednačena. Osim prve četiri ekipe sve ostale su tu negdje i sigurno će biti velike borbe. Puno će ovisiti o tome koja će ekipa imati manje problema s ozljedama, a i o trenutnoj formi. Naša je prednost što smo u tom prvom dijelu sezone samo tri susreta igrali kod kuće, dok je recimo Split 2010 igrao pet i sve bodove je osvajao na svom parketu. U gostima su ubilježili sve poraze što je također znakovito. Nadam se da će taj niz nastaviti i nakon dvoboja s nama. No, duga je bila prvenstvena stanka, praktički dva mjeseca i tek treba vidjeti kako je tko odradio pripremni period“, rekao je u najavi otvaranja drugog dijela sezone trener ŽRK Osijek Tomislav Rešicki.

Osječanke neće biti kompletne na startu, već je ranije poznato da do kraja sezone u kadru neće biti Jerčinović i Lacković, a protiv Splita 2010 izostat će bolesna Pifar, ozlijeđena Strusa te Pehar koja se tek priključila treninzima.

Foto: Ženski rukometni klub Osijek

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti