Roko Dimić – sprinter koji puno obećava

Među dobitnicima Trofeja Kuna na proglašenju najboljih sportaša godine u gradu na Dravi za prošlu kalendarsku godinu našao se i mladi osječki atletičar Roko Dimić. Ovaj je Osječanin rođen 2007. godine i vrlo uspješno nastupa za AK Slavonija Žito. I lani je imao dosta zapaženih rezultata, između ostaloga i 13 medalja na državnim prvenstvima, zbog čega je i zaslužio spomenuto priznanje.  

„Pratio sam to i ranije jer sam godinu prije također bio među nominiranima. Moram priznati da mi je ta nagrada dala još neki dodatni poticaj i vjetar u leđa, svakako mi je poslužila kao dobra motivacija za daljnji rad. Cijenim to i svaki dan kada se probudim vidim to priznanje i baš me stimulira. Sada sam, inače, maksimalno fokusiran na moju primarnu disciplinu 400 metara. Uz savjete trenera Saše Šešuma pokušavam svoj najbolji rezultat spustiti ispod 51 sekunde, a mislim da mogu biti dobar i na 200 metara. Trebao bih krenuti ozbiljnije trenirati i 400 metara prepone, budući da mi trener govori kako ću se među preponašima ipak lakše probiti na međunarodnoj sceni“, pojašnjava Roko. 

Dimić je, inače, učenik prvog razreda Druge gimnazije u Osijeku. Stigne uskladiti sve svoje obveze i veseli se svakom novom izazovu.  

„Atletiku sam počeo trenirati još na početku osnovne škole, dakle to će sada biti nekih devet godina. Mama me prijavila u Slavoniju Žito prvenstveno da nešto treniram, da se ne dosađujem kod kuće. U početku je to za mene bila više igra nego nešto ozbiljno, no brzo sam shvatio da zapravo volim trenirati, bez obzira koliko to zna biti i naporno. Odgovara mi i društvo u klubu, tako da je vrlo lako zavoljeti sport kojem si posvećen“ 

Ne voli Roko pričati o nekim svojim ambicijama, kako bi se što manje opterećivao u rezultatskom smislu i omogućio si mirnije nastupe na tartanu.  

„Trener mi često govori da su mi mogućnosti velike, da ni sam možda nisam svjestan koliko toga mogu napraviti. Iskreno, ne volim razmišljati o tomu i postavljati si nekakve ciljeve jer se time stvara dodatni stres koji me može rezultatski sputati. Evo recimo, prijateljica me nedavno pitala koja je norma za Europski festival mladih, pa sam joj odgovorio kako to uopće ne gledam. Ostala je iznenađena. Svjestan sam da ću s vremenom morati i malo drugačije razmišljati, ipak znam koji mi je nekakav cilj, bez obzira koliko je stresno doći do njega“, istaknuo je Dimić.

Više o nagradi “Trofej Kuna” pronađite ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Cannonsi proslavili 15. rođendan

Klub američkog nogometa Osijek Cannons proslavio je 15. obljetnicu svoga djelovanja. Osnivač je u srpnju 2009. godine bio Goran Đurica koji je putem interneta potražio