Rekreativne priredbe na “Kopiki”

Tri sportsko-rekreativne manifestacije održat će se nadolazećeg vikenda u Osijeku. To su utrka „Sunset Run – Mostovi Osijeka 2019.“, “BikeOS Olimpijada” i tzv. gumiranje, a sve su na rasporedu u subotu 24. kolovoza 2019. g., s mjestom održavanja ili ciljem na Rekreacijskom centru Copacabana.

Ponuda koju su pripremili udruge Run4Fun i Osječka tvornica ideja te Tržnica Osijek, u suradnji s partnerima Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom i PU osječko-baranjskom, sadrži raznovrstan program događanja za sve uzrasne skupine rekreativaca, a manifestacija na „Kopiki“ završava partyjem kod skateparka, dok se nastavlja na after partyju u klubu Matrix u Tvrđi.

Utrka „Sunset Run – Mostovi Osijeka 2019.“ započet će u 19.14 sati, a sastojat će se od dvije utrke, na sedam i 14 kilometara, na stazi koja se proteže duž promenade a povezuje tri osječka mosta. Svaki će sudionik imati elektronski čip kojim će mu biti mjereno vrijeme, a osim natjecateljskog, utrka ima i humanitarni karakter budući da dio prihoda ide Udruzi za terapijsko jahanje pomoću konja „Mogu“. Kotizacija iznosi 100 kuna (nakon 300 trkača 120), uz poziv za dobrovoljnim prilozima.

Tržnica Osijek d.o.o. u suradnji s Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom i PU osječko-baranjskom već dvije godine radi na sinergiji zdrave prehrane i sporta kroz natjecanje „BikeOS Olimpijade“, koje se sastoji od četiriju disciplina, a sa trećeg ovogodišnjeg BikeOs-a najbolji natjecatelj otići će bogatiji za – gradski bicikl. Discipline su: poznavanje prometnih propisa, poznavanje grada Osijeka, mali biciklistički servis i vožnja bicikla s prikolicom. U natjecanju mogu sudjelovati osobe starije od 12 godina, a započinje u 18 sati.

Posebna će zanimljivost biti tzv. gumiranje, odnosno spuštanje Dravom na gumama, kao projekt Osječke tvornice ideja. Nakon bicikliranja uzvodno do Udičarskog doma, slijedi spuštanje na gumama nizvodno do „Kopike“, praćeno glazbom i zabavom. Start je u 14 sati.

Detaljnije o događajima na ovom linku.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti

Oslabljenim Osječankama važni bodovi

Rukometašice Osijeka svladale su u dvorani Zrinjevac Dalmatinku s 29:28 (11:12) u zaostalom susretu 6. kola Prve lige te tako u puno boljem raspoloženju otišle