Rekreacijska biciklijada

U sklopu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, Osječko-baranjska županija, Športska zajednica Osječko-baranjske županije i Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ Osječko-baranjske županije (tehnički organizator) organiziraju Rekreacijsku biciklijadu kroz koju će se promovirati biciklističke staze i rute našeg područja, cikloturizam i turizam. Biciklijada obilježava početak pokretanja sportsko-rekreativnih aktivnosti i manifestacija nakon COVID-19 na području Osječko-baranjske županije.

Rekreativna biciklijada održat će se u nedjelju 7. lipnja 2020. godine s početkom u 10 sati, a sastojat će se od vožnje na četiri različite rute sa zajedničkim mjestom polaska s Trga Ante Starčevića u Osijeku:

  1. Osijek – Kopački rit (nasip) – Osijek

Povratak u vlastitoj organizaciji istom rutom ili Bilje – Osijek

  1. Osijek – Belišće (nasip) – Osijek

Povratak u vlastitoj organizaciji istom rutom ili  Belišće – Valpovo – Ladimirevci – Petrijevci – Osijek

  1. Osijek – Vukovar – Borovo naselje – Dalj – Aljmaš – Bijelo Brdo – Sarvaš – Osijek

* biciklisti iz Vukovara dolaze do Osijeka i voze do Vukovara

  1. Osijek – Vinkovačka ulica – Brijest – Antunovac – Čepin – Livana – Osijek

Povratak u vlastitoj organizaciji (Antunovac – Osijek) ili uz pratnju cijeli krug (Osijek – Antunovac – Čepin – Osijek)

Biciklijada će se organizirati prema svim epidemiološkim mjerama i preporukama, uz održavanje distance među biciklistima (start biciklista – puštanje svakih 5-10 sekundi, a vožnja između biciklista u razmaku 5-10 metara). Biciklijada je odobrena od strane Civilnog stožera Osječko-baranjske županije.

U priredbi mogu sudjelovati svi građani, učenici, studenti, sportaši, rekreativci…, a budući da nema prijava, prebrojavanje sudionika vrši se na startu.

Osigurane su ponude restorana za ručak na rutama po povoljnijim cijenama za sudionike biciklijade i uz prethodnu rezervaciju (detaljnije na web stranici: www.sport-obz.hr).

Detaljan opis ruta nalazi se ovdje.

Podijeli:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nastavi čitati

Povezane vijesti